EUROLYGA 2023

Vaiką sūpuojanti maratonininkė ilgisi krūvių ir svajoja apie olimpiadą

„Iki Tokijo dar liko daugiau nei dveji metai, tad viskas įvyko pačiu laiku“, – džiaugėsi prieš 8 savaites sūnaus susilaukusi bėgikė 28 metų Milda Vilčinskaitė-Eimontė.

M.Vilčinskaitė-Eimontė sportuoja net išėjusi pasivaikščioti su kūdikiu.
M.Vilčinskaitė-Eimontė sportuoja net išėjusi pasivaikščioti su kūdikiu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 4:55 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 4:58 PM

Vietą maratono bėgikų elite M.Vilčinskaitė-Eimontė iškovojo prieš metus.

Pirmą kartą Frankfurte (Vokietija) oficialiose varžybose bėgusi 42 km 195 m distanciją, Milda ne tik įvykdė 2017 m. pasaulio čempionato normatyvą, bet ir pasiekė 8-ą rezultatą Lietuvos istorijoje.

Pasigenda medikų patarimų

Bėgikė pasaulio čempionate taip ir nestartavo, tačiau sūpuodama 8 savaičių sūnų jau planuoja olimpinius startus. Nors gydytojai gūžčioja pečiais, Milda jau kurį laiką bėgioja ir iki pavasario tikisi visiškai atgauti buvusią formą.

„Motiejus jau turi savo dienotvarkę, todėl man lengviau planuoti. Dabar išbėgu valandai ryte arba vakare. Motyvacija yra didžiulė, atrodo, bėgčiau ir bėgčiau“, – pasakojo M.Vilčinskaitė-Eimontė.

Įprasto režimo sportininkė neatsisakė iki 5 nėštumo mėnesio. Po to krūvius mažino, bėgimą galiausiai pakeitė ilgi pasivaikščiojimai ir dviratis.

„Labai trūksta informacijos, skirtos besilaukiančioms ar neseniai pagimdžiusioms sportininkėms. Net gydytojai gerai nežino, ką ir kaip daryti. Stebėjau savo savijautą ir pagal tai priėmiau sprendimus, – pasakojo ilgų distancijų bėgikė. – Dabar jaučiuosi labai gerai, todėl po truputį pradedu judėti.“

Profesionali bėgikė sakė jaučianti, kad gali kur kas daugiau, tačiau save riboja – svarbiausia nepersitempti ir tinkamai pasirengti būsimiems startams.

Kūnas išsiilgęs krūvių

„Aišku, iškart nepasieksiu tokio lygio kaip prieš nėštumą ir maratono pirmoms varžyboms nesirinksiu, bet pusės maratono distanciją tai tikrai. O po pusės metų, manau, tikrai bėgsiu visu pajėgumu, o gal ir greičiau. Esu skaičiusi ne vieną mokslinį straipsnį, kuriame pateikiama tyrimų medžiaga apie išaugusius sportininkių rezultatus po gimdymo“, – sakė M.Vilčinskaitė-Eimontė.

Sportininkė be galo pasiilgsta to jausmo, kuris apima bėgant. Ir kūnas išsiilgęs fizinių krūvių.

Paklausta, ar negaila praleisto pasaulio lengvosios atletikos čempionato Londone, Milda net nesuabejoja: kad ir koks svarbus bėgimas, šeima – pirmoje vietoje.

„Niekada neiškeisčiau šeimos į sportą. Be vaikų gyvenimas nebūtų visavertis, ir moteris pirmiausia turi galvoti apie save, – užtikrintai sakė Milda. – Be to, aš žinau, kad grįšiu. Tikrai bus kitas pasaulio čempionatas. Tikiuosi, ir olimpiada. Iki Tokijo dar liko daugiau nei dveji metai, tad viskas pačiu laiku.“

Laukiasi ir sesuo dvynė

Mildos sesuo dvynė, aukštų rezultatų siekianti ilgų nuotolių bėgikė Monika Vilčinskaitė, taip pat netrukus sūpuos vaikelį. Ji sakė laukianti išskirtinės Kalėdų dovanos.

„Labai džiaugiuosi galėdama jai padėti patarimais. Juk aš jau žinau, kas ir kaip. Todėl jai bus lengviau“, – šypsojosi Milda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.