EUROLYGA 2023

„Neptūno“ ir „Juventus“ varžovai FIBA Čempionų lygoje: viskas, ką turite žinoti

Abi krepšinio Čempionų lygoje kovojančios Lietuvos komandos antradienį laikys ispanišką egzaminą. Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“ žais su Ispanijos lygos vidutiniokais Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ ir Mursijos UCAM klubais, kurie nacionalinėse pirmenybėse šį sezoną laimėjo po pusę rungtynių ir po dešimties turų dalijasi aštuntąją vietą.

 Klaipėdos „Neptūnas“ susitiks su Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ komanda.
 Klaipėdos „Neptūnas“ susitiks su Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ komanda.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2017, 12:26 PM

Klaipėdiečiai iškeliavo į Kanarų salas, kur susitiks su Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginančiu ir ką tik trenerį pakeitusiu „Iberostar“, o uteniškiai priims UCAM krepšininkus.

Kol kas Čempionų lygoje daug geriau žaidžia „Neptūnas“. Klaipėdos komanda per šešis turus iškovojo penkias pergales ir B grupėje dalijasi pirmąją vietą su „Iberostar“ bei Liudvigsburgo „Riesen“. Klaipėdiečiai vienintelį pralaimėjimą kaip tik ir patyrė išvykoje žaisdami su „Riesen“.

„Juventus“ iškovojo tik dvi pergales ir A grupėje dalijasi ketvirtąją vietą su UCAM bei dar dviem komandomis. Tiesa, Utenos krepšininkai kol kas tik dvejas rungtynes žaidė namie ir savo aikštėje svečiams iš užsienio dar nėra nusileidę.

Lagūnos „Iberostar“

Praėjusį sezoną. Ispanijos lygos reguliariajame sezone užėmė 5-ąją vietą, ketvirtfinalyje pralaimėjo Malagos „Unicaja“. Ispanijos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“. Čempionų lygos pusfinalyje nugalėjo Venecijos „Umana“ 67:58, finale – Bandirmos „Banvit“ 63:59.

Optimalus penketas. Rodrigo San Miguelis (32, 186), Nicolasas Richotti (Argentina, 31, 183), Timas Abromaitis (JAV, 28, 203), Mateuszas Ponitka (Lenkija, 24, 197, Izmyro „Karšiyaka“), Mike‘as Tobey (JAV, 23, 213, „Valencia“). Treneris Fotis Katsikaris (Graikija, šį sezoną pradėjo Jeruzalės „Hapoel“).

Komanda. Praėjęs sezonas buvo geriausias Tenerifės klubo istorijoje. „Iberostar“ nuo 2016-ųjų rudens stebino Ispanijos krepšinio visuomenę ryžtu ir šių metų pavasarį pirmą kartą pateko į ACB lygos atkrintamąsias varžybas bei iškovojo pirmąjį titulą – tapo pirmuoju Čempionų lygos nugalėtoju.

Po tokio sėkmingo sezono vadovybei teko braižyti naujus komandos kontūrus. Su Lagūna atsisveikino pagrindinis sėkmės architektas treneris Txusas Vidorreta, naugingiausiu Čempionų lygos finalo ketverto žaidėju išrinktas lietuvis Marius Grigonis, dar keli svarbūs krepšininkai.

Vasarą naujuoju treneriu tapo bosnis Nenadas Markovičius, bet lapkričio pabaigoje, po keturių iš eilės pralaimėjimų Ispanijos lygoje, sutartis su juo buvo nutraukta, o į Lagūną atvyko prieš kelias savaites Jeruzalės „Hapoel“ klube darbo netekęs graikas F.Katsikaris. F.Katsikaris, kuris spalį su Jeruzalės komanda viešėjo Lietuvoje ir Europos taurės turnyre kovojo prieš Panevėžio „Lietkabelį“, „Iberostar“ ekipai kol kas vadovavo tik vieneriose Ispanijos lygos rungtynėse.

Tarp žaidėjų svarbiausi pirkiniai buvo su treneriu N.Markovičiumi iš Izmyro persikraustęs Lenkijos rinktinės puolėjas M.Ponitka ir vasaros pradžioje Ispanijos čempionu tapęs amerikietis M.Tobey.

Ispanijos lyga. Laimėjo 5 iš 10 rungtynių ir dalijasi 8-ąją vietą. Šeštadienį namie nugalėjo Sevilijos „Real Betis“ 87:70 (M.Ponitka 19, R.San Miguelis 14). Lyderiai: M.Ponitka (15,2 tšk., 6,1 atk.kam.), T.Abromaitis (9,9 tšk.) ir M.Tobey (9,2 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 5 iš 6 rungtynių ir B grupėje dalijasi pirmąją vietą su „Neptūnu“ ir Liudvigsburgo „Riesen“. Vienintelį pralaimėjimą patyrė pirmojo turo rungtynėse išvykoje su „Ventspils“ 72:73, o paskui laimėjo 5 rungtynes iš eilės. Lyderiai: M.Tobey (14,6 tšk., 5 atk.kam.), N.Richotti (13,8 tšk., 3,7 rez.perd.), T.Abromaitis (11,5 tšk.), M.Ponitka (11,2 tšk.) ir D.White‘as (7 tšk.).

B grupės rikiuotė: 1. Liudvigsburgo „Riesen“ – 5 ir 1, 2. Lagunos „Iberostar“ – 5 ir 1, 3. Klaipėdos „Neptūnas“ – 5 ir 1, 4. „Ventspils“ – 3 ir 3, 5. Šalono „Elan“ – 2 ir 4, 6. „Gaziantep“ – 2 ir 4, 7. Salonikų PAOK – 1 ir 5, 8. Kapo d‘Orlando „Orlandina“ – 1 ir 5.

Mursijos UCAM

Praėjusį sezoną. Ispanijos lygos reguliariajame sezone užėmė 9-ąją vietą. Iš Europos taurės iškrito „Top 16“ etape.

Optimalus penketas. Vitoras Benite (Brazilija, 27, 194), Bradas Olesonas (JAV, 34, 191, „Barcelona“), Clevinas Hannah (JAV, 30, 179, Vilniaus „Lietuvos rytas“), Ovie Soko (Didžioji Britanija, 26, 201), Marcosas Delia (Argentina, 25, 211). Treneris Ibonas Navarro (Manresos ICL).

Komanda. Mursijos klubas dar nuo praėjusio amžiaus labai ilgai klajojo tarp Ispanijos krepšinio pirmosios ir antrosios pakopų, bet niekada nekėlė grėsmės ACB lygos favoritams. Net ir patekimas į atkrintamąsias varžybas Mursijos ekipai daug sezonų buvo neįvykdoma užduotis, kurią išspręsti pirmą kartą pavyko tik 2016 metais.

Tačiau praėjusį sezoną Mursijos Šv.Antano katalikiškojo universiteto (šis pavadinimas užšifruotas raidėmis UCAM) ekipa, kurioje žaidė ir Martynas Pocius bei buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Billy Baronas, vėl turėjo atsitraukti ir liko už ketvirtfinalio borto.

O šio sezono išvakarėse UCAM turėjo grąžinti buvusį vedlį – Madrido „Real“ klubo paskolintą argentinietį Facundo Campazzo, kuris du praėjusius sezonus buvo neabejotinai ryškiausia Mursijos komandos žvaigždė.

Ryškiausia šio sezono žvaigždė – ilgametis Eurolygos žaidėjas B.Olesonas, vasarą persikraustęs iš „Barcelona“. Dar vienas svarbus tarpsezonio pastiprinimas buvo pirmoje šių metų pusėje „Lietuvos ryto“ aprangą vilkėjęs C.Hannah, o dauguma kitų pagrindinių krepšininkų yra UCAM senbuviai.

Ispanijos lyga. Laimėjo 5 iš 10 rungtynių ir dalijasi 8-ąją vietą. Sekmadienį svečiuose nugalėjo Madrido „Estudiantes“ 91:79 (C.Hannah 21, O.Soko 18). Lyderiai: V.Benite (12,2 tšk.), C.Hannah (10,4 tšk., 4,4 rez.perd.), B.Olesonas (10,2 tšk.) ir Ch.Kloofas (9,3 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 2 iš 6 rungtynių ir A grupėje dalijasi ketvirtąją vietą su „Juventus“, Sasario „Banco di Sardegna“ ir Krasnojarsko „Jenisej“. Lyderiai: C.Hannah (15,4 tšk.), B.Olesonas (14 tšk.), V.Benite (10,8 tšk.), A.Urtasunas (10,4 tšk.) ir O.Soko (10 tšk., 5,8 atk.kam.).

A grupės rikiuotė: 1. „Monaco“ – 6 ir 0, 2. Izmyro „Karšiyaka“ – 5 ir 1, 3. Oldenburgo EWE – 4 ir 2, 4. Mursijos UCAM – 2 ir 4, 5. Utenos „Juventus“ – 2 ir 4, 6. Sasario „Banco di Sardegna“ – 2 ir 4, 7. Krasnojarsko „Jenisej“ – 2 ir 4, 8. Holono „Hapoel“ – 1 ir 5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.