EUROLYGA 2023

Airinės Palšytės Lietuva. M. K. Čiurlionis ir balto smėlio paplūdimiai

Kelionės, skrydžiai, treniruočių stovyklos, varžybos - 25-erių lengvaatletė Airinė Palšytė metai iš metų keliauja po pasaulį, tačiau ją visada traukia ten, kur namai.

 A.Palšytė.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Palšytė.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Palšytė.
 A.Palšytė.
 A.Palšytė.
 A.Palšytė.
 A.Palšytė.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Palšytė.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 5:46 PM

Lietuva – bene gražiausias pasaulyje kampelis, į kurį visuomet smagu sugrįžti, kuriame gera gyventi ir kuris yra beprotiškai savas“, - projektui „Aš myliu Lietuvą“ teigė šuolio į aukštį Europos vicečempionė.

- Jūsų šaknys – kur gimėte ir augote?

- Gimiau Kaune, tačiau dar būnant priešmokyklinio amžiaus tėtis (buvęs krepšininkas Aurimas Palšis - red.) pasirašė kontraktą su Vilniaus klubu, tad su visa šeima persikėlėme į sostinę ir nuo to laiko gyvenu Vilniuje. Kol aktyviai nesportavau, vasaras dažnai leisdavau pas senelius Panevėžyje.

– Maloniausias vaikystės prisiminimas?

- Pirma mintis, šovusi į galvą, yra susijusi su augintinių atsiradimu. Dievinu gyvūnus ir ypač šunis, tad puikiai pamenu vieną prieškalėdinį laikotarpį, kuomet abu su broliu sirgome vėjaraupiais, o tėtis, grįžęs iš Kauno į Vilnių, su savimi parsivežė mažiukę bokserytę, kurią pavadinome Bakse. Tai – pirmasis mūsų šeimos augintinis, todėl ir prisiminimas labai ryškus. Taip pat pamenu savo 16-ąjį gimtadienį, kuomet grįžusi iš Pasaulio jaunimo čempionato kartu su visomis kitomis dovanomis savo kambaryje radau mažą jorkšyro terjero šunytę. Pastaroji iki šių dienų yra mylimas mūsų šeimos narys.

– Smagiausia lietuviška šventė.

- Smagiausia švente laikyčiau Kalėdas, nes tuo metu visi artimieji - brolis, tėvai, krikšto mama ir seneliai - turime galimybę susirinkti ir jaukiai praleisti laiką kartu.

– Gražiausia Lietuvos vieta?

- Sunku būtų išskirti vieną konkrečią vietą, nes Lietuvoje tokių – daugybė. Keliaudama pradedu vis labiau vertinti Lietuvoje esančią žalumą, miškus, vandens telkinius, taip pat ir balto smėlio paplūdimius, jūrą. Galbūt neturime kalnų, kurie žavi užsienyje, tačiau turime begalę gražių kampelių.

– Geriausias Lietuvos miestas?

- Lietuvoje kiekvienas miestas yra savaip išskirtinis ir skirtingose kategorijose geriausias, tad paties pačiausio neįvardinčiau.

– Mėgstamiausias Lietuvos istorijos veikėjas.

- Mikalojus Konstantinas Čiurlionis - dėl savo neįkainojamo indelio į Lietuvos kultūrą ir meną.

– Lietuvos asmenybė, su kuria norėtumėte papietauti?

- Yra itin daug žmonių, kurie man atrodo įdomūs ir su kuriais norėčiau diskusijos prie pietų stalo, bet pirmi žmonės, šovę į galvą, yra prezidentas Valdas Adamkus ir verslininkas Ilja Laursas.

– Mėgstamiausia Lietuvos grupė arba lietuviška daina.

- Mėgstu pačią įvairiausią muziką, nes augau supama garsų: dainavau chore, grojau pianinu, visuomet domėjausi muzikos naujovėmis ir kt, tad mėgstamiausia daina man būna vis kitokia skirtingomis akimirkomis. O jei pagalvojus abstrakčiau ir įvertinant tai, kad esu žmogus iš sporto pasaulio, galėčiau išskirti M. Mikutavičiaus „Tris milijonus“, nes pastaroji turi kažkokią magišką galią vienyti lietuvius, sukelti gražias emocijas ir tinka labai įvairiomis progomis.

– Mėgstamiausia lietuviška prekė?

- Lietuviška duona ir pieno gaminiai, kurių labiausiai pasiilgstu daug keliaudama.

– Skaniausias lietuviškas patiekalas?

- Skaniausia košė – grikių, skaniausia sriuba – burokėlių arba šaltibarščiai (vasarą), skaniausias (saldus) kepinys – varškėtukai/ varškės apkepas, skaniausias (sūrus) kepinys – žemaičių blynai, skaniausias desertas – močiutės bandelės/ varškės spurgos arba žagarėliai.

– Penki gražiausi lietuviški žodžiai.

- Ačiū. Myliu. Laisvė. Draugystė. Svajonė.

– Trys lietuviams būdingi charakterio bruožai?

- Darbštumas. Kantrybė. Santūrumas.

– Mėgstamiausia lietuviška patarlė?

- Mėgstamiausia ir, tikriausiai, labiausiai man tinkanti profesiškai – „Neperšokęs griovio, nesakyk op!“

– Jūs mylite Lietuvą, nes …

- Tai – mano namai, mano kraštas. Lietuva – bene gražiausias pasaulyje kampelis, į kurį visuomet smagu sugrįžti, kuriame gera gyventi ir kuris yra beprotiškai savas.

– Palinkėjimas Lietuvai ir lietuviams būsimam 100-mečiui.

- Atvirumo naujovėms, daugiau pozityvaus mąstymo, meilės aplinkiniams ir nuoširdžių šypsenų veiduose bei tikėjimo, kad Lietuva – puiki ir itin perspektyvi šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.