EUROLYGA 2023

Slogus lietuvių debiutas Kopengahoje: plaukikai kaltina save, „gurkšnius“ ir orus

Lietuvos plaukimo rinktinė pasirodymą trečiadienį prasidėjusiame 19-ajame Europos plaukimo čempionate trumpame baseine pradėjo virtine nesėkmingų startų. Karčias piliules jau pirmąją kovų dieną prarijo 100 metrų peteliške plaukęs Deividas Margevičius ir Tadas Duškinas bei 50 metrų krūtine plaukę Giedrius Titenis ir Andrius Šidlauskas.

G.Titenis<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Titenis<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Margevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Margevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Modestas Krukauskas, specialiai lrytas.lt iš Kopenhagos (Danija)

Dec 13, 2017, 12:10 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 12:15 PM

Nė vienas iš jų nepateko į vakarines varžybas, kuriose toliau kovojama dėl pirmenybių medalių.

Arčiausiai pusfinalio buvo patyręs 28-erių G.Titenis, kuris galutinėje įskaitoje tarp 54 dalyvių buvo 18-oje pozicijoje, savo plaukime buvęs šeštas.

„Tragiškai praplaukiau – kažkas nepavyko. Visiška tragedija, – kalbėjo Europoje ir pasaulyje trečiąsias vietas laimėjęs G.Titenis. – Jei kalbėsime viską apibendrinant, viskas buvo tragiška – startas, posūkis ir pabaiga. Tikiuosi, kad kiti plaukimai bus geriau. Per apšilimus viskas buvo puikiausia, o kai reikėjo – net nežinau, ką sakyti“.

Tuo tarpu vidutinį rezultatą parodęs ir galutinėje įskaitoje 25-ąją poziciją užėmęs D.Margevičius aiškino, kad posūkyje gurkštelėjo baseino vandens ir viskas „sugriuvo“.

Plaukimas galėjo būti visiškai kitoks. Tai pirmasis mano startas, bus dar du ir, manau, viskas susitvarkys. Padariau klaidelę, gurkštelėjau vandens ir viskas išsibalansavo“, – kalbėjo 22-iejų plaukikas.

– Netikėta buvo tą gurkšnį gurkštelėti?, - lrytas.lt paklausė D.Margevičiaus.

– Kai tu darai posūkį, tuo pat metu ir įkvėpimą, tuomet dar ir vandens paragauji – nelabai geras jausmas. Pasimeti tuomet, visa technika prapuola.

– Gal per piktai skambės – skanus tas buvo nelemtas gurkšnis?

– Pats vanduo gal ir nieko, toks distiliuotas (juokiasi). Bet iš esmės, geriau buvo neragauti.

– Kaip žinome, turėjote gan nevykusią kelionę į Kopenhagą. Su kitais plaukikais varžyboms rengėtės Ispanijoje, o ten patekote į blogų orų sūkurį.

– Ta jau taip. Prieš važiuodami skristi iš Malagos iš Kopenhagą, keturiese treniravomės aukštikalnėse Andalūzijoje, Siera Nevadoje. Tai ten užėjo tokia audra, kad su kolega Danu Rapšiu taip ir neužmigome. Ryte tik pavalgėme, sėdome į mašina ir pasikeisdami mynėme į Malagą, o ten taip pat lietus. Žiaurus lietus – jokie lėktuvai neskrenda. Ieškojome, kaip patekti į Kopenhagą, trenerė visaip bandė gelbėti, tad į Daniją iš Malagos išskridome tik aš ir D.Rapšys, o kiti liko. Nepasisekė ir Ugnei Mažutaitytei su skrydžiu – žodžiu, visi su tam tikromis istorijomis. Visiškai nekaip buvo Andriui Šidlauskui – sėdėjo Malagoje, laukė reiso ir viešbutyje surado vos 12 metrų baseinėlį, tai ir plaukiojo. Aplink visi juokėsi: vienas varo visu greičiu, o viešbučio gyventojai maišosi tame sveikatingumo komplekso baseine.. Pasirodė jis apskritai tik trečiadienio rytą ir iškart į kovą.

R. Meilutytė Europos pirmenybėse turi startuoti trijose distancijose – 50, 100 ir 200 m krūtine nuotoliuose, Giedrius Titenis – 50, 100 ir 200 m krūtine distancijose, Danas Rapšys – 200 m nugara, 100, 200 m laisvuoju stiliumi, 200 m peteliške nuotoliuose, Simonas Bilis bandys laimėti 50 ir 100 m laisvuoju stiliumi distancijose, Andrius Šidlauskas – 50, 100 ir 200 m krūtine nuotoliuose, Deividas Margevičius – 50, 100 ir 200 m peteliške varžybose, Gytis Stankevičius – 50, 100 ir 200 m nugara distancijose, Tadas Duškinas – 50, 100 m peteliške, 50 m laisvuoju stiliumi kovose, Ugnė Mažutaitytė – 100 ir 200 m krūtine varžybose bei Povilas Strazdas – 100 ir 200 m laisvuoju stiliumi, 100 ir 200 m kompleksiniu būdu nuotoliuose. Taip pat startuos ir mūsų šalies vyrų estafetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.