EUROLYGA 2023

Jautri R. Doveikos žinutė Lietuvos sportui – apie prakaitą, atsidavimą ir pesimizmą

Iškilminguose 2017-ųjų Lietuvos sporto apdovanojimuose netrūko nei šypsenų, nei prasmingų žodžių. Jais prieš svarbias metų šventes vakarą papuošė ir gerai žinomas kunigas Ričardas Doveika.

 R.Doveika.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Doveika.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2017, 4:39 PM

Jis ant apdovanijimų scenos sporto pasaulio atstovus sveikino su pergalėmis ir linkėjo Lietuvą įkvėpti pozityvumui.

„Didžiulė garbė būti sporto pasaulyje, pamatyti kiekvieną iš jūsų ir kvėpuoti tuo kvėpavimu, kuris yra jūsų džiaugsmas. Kas suvienija ir kas leidžia didžiuotus vieni kitais? Tai tikrumas.

Kalėdos, kurių laukiame, yra tikras įvykis. Kiekviena pergalė sporte yra tikras įvykis. Kiekvienas medalis, paženklinęs žmogaus krutinę, yra tikro nuopelno įvertinimas. Ši diena yra labai tikra, kaip ir tikros kiekvieno jūsų pastangos.

Kas gimsta tikrume? Pasitikėjimas. Mes žinome, kad Kūčių vakarą vyksta pasitikėjimas tarp dangaus žemės, tarp Dievo ir žmogaus, o tame pasitikėjime yra atsidavimas. Taip, kaip atsiduoda ir kiekvienas sporto žmogus – su pasitikėjimu. Per trenerį, per masažistą, per globėjus ir rėmėjus.

Kas šįvakar yra unikalaus? Pergalės kvepia. Kodėl mes Kūčių vakarą paguldome kūdikį ant šieno? Dėl to, kad šienas labai subtilus. Tai žmogaus sunkaus triūso ir prakaito lopšys. Ir šis lopšys Dievui patinka. Jis atsigula ir atsiduoda. Kai pagerbiame sporto pasaulio žmones, esame dėkingi už būtent šį prakaito kvapą. Tikrą ir nesuvaidintą.

Šis prakaitas ir šios pastangos atlieka geriausia tarnystę – suvienija. Kaip Kalėdų naktį susivienija dangus ir žemė, taip sporte susivienija tauta. Noriu padėkoti, kad sporto pasaulis tampa vienybės žinia mūsų kraštui.

Taip pat noriu palinkėti, kad visada būtumėte vienybės žinia, nes vienijate bendruomenę. Linkiu džiaugsmo, kuris tampa priežastimi nugalėti pačią didžiausią blogybę, kuri šiandien tebėra mūmyse giliai įklimpusi – pesimizmą. Jūs esate gydytojai ir saugote mus nuo pesimizmo. Esate mūsų drąsintojai. Ačiū už tai.

Tegul vienybė, kuri per jūsų pastangas tampa mūsų tautos ženklu, džiaugsmas ir prakaitas, kuriame vienas kitam atsiduodame, tampa keliu į pilnavertį ir džiugų gyvenimą“, – kalbėjo R.Doveika.

Šiųmetiniuose šalies „LTeam“ apdovanojimuose geriausiais metų sportininkais tapo lengvaatlečiai Airinė Palšytė ir Andrius Gudžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.