EUROLYGA 2023

Olimpinis sekmadienis: norvegų užmojai, slalomo dėsnis ir korėjietės ašaros

Olimpinėse žaidynėse Pjongčange praužė dar viena įvykių kupina diena. Tomas Kaukėnas varžėsi su geriausiais biatlonininkais, kur nugalėtojui išaiškinti prireikė net foto finišo, pasikeitė medalių lentelės lyderiai, o kai kas liejo dideles ašaras.

 Vyrų biatlono varžybose dėl aukso užvirė fantastiška kova.<br> AP nuotr.
 Vyrų biatlono varžybose dėl aukso užvirė fantastiška kova.<br> AP nuotr.
 Biatlono bendro starto nugalėtojui išsiaiškinti prireikė foto finišo.<br> AP nuotr.
 Biatlono bendro starto nugalėtojui išsiaiškinti prireikė foto finišo.<br> AP nuotr.
 Laimėjusi sidabrą, korėjietė liejo ašaras.<br> AP nuotr.
 Laimėjusi sidabrą, korėjietė liejo ašaras.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 18, 2018, 8:17 PM

Visa tai ir dar daugiau – sekmadieninėje apžvalgoje.

Rekordas

Pjongčango olimpinėse žaidynėse Norvegijos slidininkai per aštuonias rungtis iškovojo 5 aukso, 4 sidabro ir 2 bronzos medalius. Sekmadienį vyrų estafetėje triumfavę norvegai jau pakartojo olimpinį rekordą – iki šiol nė vienai šaliai nebuvo pavykę per vienas žaidynes laimėti daugiau nei penkių aukso medalių. 

Pjongčange šeimininkų laukia dar keturi apdovanojimų komplektai, tad Norvegijos slidinėjimo rinktinė stovi ant naujo rekordo slenksčio. 

Iki šiol po penkis slidinėjimo aukso medalius per vienas žaidynes iškovojo SSRS (1972 ir 1988 m.), Rusija (1998 m.) ir Norvegija (1992, 2002, 2010 ir 2014 m.). Tiesa, SSRS pasiekimą 1972-aisiais galima vadinti svaresniu, nes tuomet olimpinėje programoje buvo tik septynios rungtys. 

Beje, sekmadienį Norvegijos ketveriukėje šliuožę Johannesas Hosflotas Klabo ir Simenas Hegstadas Krugeris šiose žaidynėse iškovojo jau antruosius aukso medalius. 

Kliūtys

Pasaulio biatlono lyderis Martinas Fourcade‘as jau pirmajame ugnies ruože nepataikė į vieną taikinį ir atsiliko nuo pagrindinių varžovų, pradėdamas antrąjį ratą griuvo, bet šios negandos nesutrukdė 29-erių prancūzui laimėti bendro starto lenktynes. Finišo tiesėje M.Fourcade‘as dviem ar trimis centimetrais aplenkė sidabro medalį iškovojusį vokietį Simoną Schemppą.

Pjongčango žaidynėse M.Fourcade‘as iškovojo antrą aukso medalį, o iš viso per olimpinę karjerą laimėjo 4 aukso ir 2 sidabro medalius. Įdomu, kad visus apdovanojimus prancūzas iškovojo asmeninėse rungtyse. Nors Prancūzija turi ir keletą kitų labai stiprių biatlonininkų, sužibėti estafetėse jiems nepavykdavo. 

Sekmadienį šeštąjį olimpinį medalį iškovojo ir 32-ejų norvegas Emilas Hegle Svendsenas, kuris bendro starto lenktynėse finišavo trečias. Per Vankuverio ir Sočio žaidynes E.H.Svendsenas buvo apdovanotas 4 aukso ir 1 sidabro medaliu, o Pjongčange ant garbės pakylos lipo pirmą kartą.

Dėsningumas

Kalnų slidinėjimo pasaulio taurės slalomo milžino rikiuotėje pirmąją vietą užima austras Marcelis Hirscheris, antrąją – norvegas Henrikas Kristoffersenas, trečiąją – prancūzas Alexis Pinturault. Sezono rezultatai buvo patvirtinti ir Pjongčange – olimpinė slalomo milžino garbės pakyla atrodė visiškai taip pat. 

M.Hirscheris ir A.Pinturault iškovojo antruosius olimpinius medalius. Prieš kelias dienas dvikovės varžybose austras irgi buvo pirmas, o prancūzas užėmė antrąją vietą. 

Namai

Korėjietė Lee Sang-hwa per dvejas praėjusias olimpines žaidynes laimėjo moterų greitojo čiuožimo 500 m varžybas. Suprantama, 28-erių S.H.Lee troško triumfuoti ir namuose, bet visą šį sezoną jos rezultatai jau nebuvo tokie geri, kaip praėjusiais metais.

Korėjietė sekmadienį 500 m lenktynėse čiuožė greitai, tačiau Pjongčango ledu dar greičiau nuskriejo 31-erių japonė Nao Kodaira. Tekančios saulės šalies atstovė pasiekė olimpinį trumpiausios rungties rekordą, o Korėjos čiuožėjai teko nubraukti apmaudo ašarą ir tenkintis sidabro medaliu. 

Bronzos medalį gana netikėtai iškovojo 25-erių čekė Karolina Erbanova, kuri anksčiau geresnių rezultatų pasiekdavo 1000 m lenktynėse.

Nusivylimas

Greitojo čiuožimo varžybų garbės pakyla be Nyderlandų sportininkų? Tai – retenybė, bet tai irgi įmanoma. Iki sekmadienio septyniose rungtyse net 11 medalių (6 aukso, 3 sidabro ir 2 bronzos) iškovoję olandai aštuntojoje rungtyje (moterų 500 m varžybose) liko tuščiomis. 

Greičiausia Nyderlandų čiuožėja Jorien ter Mors, Pjongčange laimėjusi 1000 m lenktynes, sekmadienį užėmė tik šeštąją vietą. 

Estafetė

Rusijos olimpiečių komanda Pjongčange dar neiškovojo nė vieno aukso medalio. Rusai jau kelis kartus buvo arti tikslo (jie laimėjo 3 sidabro ir 8 bronzos medalius), o sekmadienį slidinėjimo trasoje šurmulį sukėlė jauna Rusijos olimpiečių estafetės ketveriukė, kurioje buvo net trys 21-22 metų slidininkai. 

Rusijos olimpiečiai po dviejų etapų netikėtai pirmavo, tačiau antroje lenktynių pusėje į priekį praleido norvegus. Vis dėlto 21-erių Denisui Spicovui pavyko finišuoti bent jau antram. O vyrų slidinėjimo estafetės bronzos medalius antrose iš eilės olimpinėse žaidynėse iškovojo Prancūzijos rinktinė.

Medaliai

Vokietijos sportininkai trečią dieną iš eilės neiškovojo nė vieno aukso medalio. Tuo pasinaudojo medalių lentelėje į pirmąją vietą pakilusi Norvegija (9 aukso, 9 sidabro, 8 bronzos). 

Sekmadienį norvegų aukso atsargas papildė ne tik slidininkų ketveriukė, bet ir dailiojo slidinėjimo nuoslydžio varžybose pirmąją vietą užėmęs Oystenas Bratenas.

Aukso medalius laimėjusių šalių sąrašą sekmadienį papildė ir Ukraina, kurios sportininkas Oleksandras Abramenka buvo stipriausias daliojo slidinėjimo šuolių varžybose.

Pjončango olimpinių žaidynių čempionais jau tapo 18 šalių sportininkai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.