EUROLYGA 2023

Lietuvą apspjaudžiusio kovotojo pareiškimas – medalį skyrė Neringai Venckienei

Praėjusį savaitgalį Ohajuje vykusiame “Arnold Clasic” sporto festivalyje savo meistriškumą net 76-iose sporto šakose demonstravo daugiau nei 2000 sportininkų atvykusių iš įvairiausių pasaulio kampelių, tarp kurių – ir lietuvis Linas Kevličius. 

 Lietuvos sportininkas pateikė kontroversišką pareiškimą.<br>Organizatorių ir R.Danisevičiaus nuotr.
 Lietuvos sportininkas pateikė kontroversišką pareiškimą.<br>Organizatorių ir R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 1:45 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:24 PM

L.Kevličius virš 40 metų amžiaus sportininkų grupėje tekvondo rungtyje kovojęs dvikovinių sporto šakų meistras į namus grįžo su sidabriniu apdovanojimu.

Pusfinalyje, po permainingos kovos nugalėjęs amerikiečių sportininką 12:9, finale 45-erių L.Kevličius sulaukė įnirtingo kito JAV sportininko, juodo diržo meistro pasipriešinimo.

Kovos įkarštyje susilaužęs dešinės kojos nykštį ir taškais atsilikinėdamas 4:9, L.Kevličius atlikęs smūgį koja pripažintam varžovui sugebėjo sulaužyti nosį, po kurio ši kova, teisėjų sprendimu, buvo nutraukta.

Pagal varžybų taisykles L.Kevličius, varžovui patyrus tokio pobūdžio sunkią traumą, turėjo būti paskelbtas kovos nugalėtoju, tačiau po 15 minučių, JAV sportininkui suteikus pirmąją pagalbą, kova, daugelio nuostabai, vėl buvo atnaujinta.

Iki paskutinio raundo pabaigos likus vos minutei ir po smūgio varžovui kojos piršto lūžius dvejose vietose patyrusiam L.Kevličiui buvo sunku atsilaikyti ir pergalė 16:14 atiteko varžovui.

Abu finalininkai po kovos buvo tuoj pat medikų išgabenti į ligoninę, o L.Kevličius netikėtai paskelbė, kad medalį skiria Čikagoje kalinčiai Neringai Venckienei.

N.Venckienė šiuo metu gyvena išskirtinėmis apsaugos sąlygomis garsėjančiame Čikagos metropoliteno pataisos centre, kurį administruoja ne tik Federalinis kalėjimų biuras, bet ir JAV teisingumo departamentas.

Iš šios įstaigos N.Venckienė greičiausiai neištrūks iki pat kelionės į Lietuvą, kur jos laukia teismas už kelioliką nusikaltimų.

Jai Lietuvoje yra pareikšti įtarimai pagal 13 Baudžiamojo kodekso straipsnių: dėl neteisėto informacijos rinkimo, mirusiojo atminimo paniekinimo, šmeižimo, įžeidimo, neteisėtai surinktos informacijos panaudojimo, piktnaudžiavimo, melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą, piktnaudžiavimo globėjo pareigomis, tvirkinimo, trukdymo antstoliui ir prokurorui atlikti savo pareigas, nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, nežymaus sveikatos sutrikdymo ir pasipriešinimo policijos pareigūnams. Jos nusikaltimai suskirstyti į beveik 40 atskirų epizodų.

L.Kevličius Lietuvoje taip yra kontroversiška asmenybė – jis siejamas su Daktarų gauja, aktyviai palaikė „Drąsos kelio“ judėjimą ir ne kartą pylė purvą ant šalies politikų bei vadovų.

Jis taip pat yra patekęs į JAV Federalinių tyrimų biurio (FTB) akiratį. Siekiama išsiaiškinti, ar šis buvęs kaunietis gali būti susijęs su keliomis milijonines sumas plaunančiomis lengvatinių mokesčių kompanijomis, kurios buvo įkurtos panaudojus suklastotus lietuviškus ir ukrainietiškus pasus.

Daugiau apie L.Kevličių ir jo pareiškimus skaitykite ČIA.


 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.