EUROLYGA 2023

Vilniaus „Geležinis vilkas“ pateko į ledo ritulio čempionato pusfinalį

Lietuvos ledo ritulio čempionato atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje trečiadienio vakarą Klaipėdos „Akropolyje“ vietos „Baltija“ (4 vieta čempionate) 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) nusileido Vilniaus „Geležiniam vilkui“ (5) ir pralaimėjo ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių 1:2.

 Vilniaus ledo ritulio komanda.
 Vilniaus ledo ritulio komanda.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 9:46 AM

Geležinis vilkas“ pasiekė geriausią rezultatą klubo istorijoje ir pateko tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų.

Pusfinalyje vilniečių varžovas paaiškės po šio vakaro Vilniaus „Hockey Punks“ (3) ir „Rokiškio“ (6) komandų dvikovos Vilniuje. Reguliariojo čempionato nugalėtoja Elektrėnų „Energija“ pusfinalyje kovos su žemiausią vietą reguliariajame sezone užėmusia ekipa, į kurios vietą pretenduoja „Rokiškis“. Jei „Hockey Punks“ įveiks rokiškėnus, tuomet su „Energija“ kausis su „Geležiniu vilku“, o „Kaunas Hockey“ su „Hockey Punks“

Rungtynėse Klaipėdoje greitesni ir aštresni buvo vilniečiai, kurie naudojosi savo pranašumais ir įvarčius mušė po žaidybinės persvaros tam tikruose aikštės plotuose. Edvinas Boroška (06:50) ir Dominykas Bisturys (24:48, dauguma) du kartus išvedė savo komandą į priekį, kiekybinės daugumos metu Pavelas Fominychas (22:18, dauguma) per devynias sekundes, Michailas Jevstignejevas (33:18, dauguma) per penkiolika sekundžių du kartus lygino rezultatą.

Lemiamu tapo Deivido Četvertako įvartis (49:52) trečiojo kėlinio viduryje, kai atšokusį nuo vartininko ritulį vilnietis ramiai pasiuntė į vartus.

„Baltija“ bandė gelbėti rungtynes ir sulaukė varžovų pražangos, tačiau prasižengė klaipėdietis Andrius Židkovas, kuris nesutiko su teisėjų sprendimų ir pasikarščiavęs ėmė plūstis necenzūriniais žodžiais. Už tai buvo pašalintas iki rungtynių pabaigos, o Klaipėdos klubas baigė sezoną.

„Baltija“ į Lietuvos ledo ritulio čempionatą grįžo po 25 metų pertraukos.

Klaipėdiečiai į varžovų vartus metė 57 kartus, o Martinas Petiulas atrėmė daugiau nei 96 proc. metimų. „Geležinis vilkas“ į varžovų vartus smūgiavo 38 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.