EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio rinktinė sužinojo, su kuo kovos pasaulio čempionato atrankoje

Antradienį Glazge, kur vyksta Europos rankinio federacijos (EHF) kongresas, buvo ištraukti 2019 metų pasaulio moterų rankinio čempionato atrankos turnyro pirmojo etapo burtai. Per juos paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinė 2-ojoje grupėje varžysis su Šveicarijos, Farerų Salų ir Suomijos rankininkėmis. 

 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.
 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-19 17:39

Atrankos turnyro pirmajame etape rungtyniaus 16 silpnesniųjų Europos žemyno komandų. Jos buvo suskirstytos į keturias grupes. Grupių nugalėtojos ir dvi geriausios antrąją vietą užimsiančios ekipos pateks į atrankos atkrintamąjį etapą. 

1-ojoje atrankos grupėje žais Slovakija, Kosovas, Ukraina ir Izraelis, 3-iojoje – Baltarusija, Italija, Portugalija ir Graikija, 4-ojoje – Turkija, Makedonija, Islandija ir Azerbaidžanas. 

Atrankos turnyras prasidės šių metų rudenį. Nacionalinės federacijos turi teisę susitarti ar grupės varžybos vyks dviem ratais išvykomis, ar vienu ratu vienos iš dalyvaujančių komandų aikštėje. 

2-osios grupės favoritė bus Šveicarijos rinktinė, kuri ką tik pasibaigusio Europos čempionato atrankos turnyro grupėje užėmė trečiąją vietą. Šveicarės aplenkė Ukrainos komandą, bet nusileido kelialapius iškovojusioms Norvegijos ir Kroatijos rinktinėms. 

Farerų Salų rankininkės Europos čempionato atrankos turnyre pralaimėjo visas šešerias rungtynes Serbijos, Švedijos ir Makedonijos rinktinėms, o Suomijos komanda nesėkmę patyrė dar pirmajame atrankos etape, kuriame pralaimėjo Farerų Salų ir Graikijos rinktinėms. 

Pasaulio čempionatas vyks 2019 metų pabaigoje Japonijoje. Turnyre žais 24 komandos, o Europai skirta net 13 vietų. 

Teisę keliauti į Tekančios saulės šalį jau turi 2017 metų pasaulio čempionė Prancūzija. Trys kelialapiai bus atiduoti 2018 metų Europos pirmenybėse, o dėl dar devynių bilietų Europos šalių rinktinės kovos atrankos turnyre. 

Lietuvos moterų rinktinė į pasaulio čempionato atrankos atkrintamąjį etapą pastarąjį kartą pateko 2003 metais. Paskui septyniuose iš eilės atrankos turnyruose lietuvės iš kovos pasitraukė jau pirmajame etape.

Lietuvos rinktinė yra po vieną kartą dalyvavusi pasaulio (1993 m.) ir Europos (1996 m.) pirmenybėse. Prieš porą savaičių mūsų šalies rankininkės baigė kovas 2018 metų Europos pirmenybių atrankos turnyre, kuriame nusileido Ispanijos, Vokietijos bei Turkijos rinktinėms ir grupėje užėmė paskutinę ketvirtąją vietą (iškovojo 2 taškus lygiosiomis sužaidusios su Vokietija ir Turkija). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.