EUROLYGA 2023

Mistika Europos čempionatuose: lietuviams iki aukso vis trūko 0,73 sekundės

Šiomis dienomis Europoje vyksta net septynių sporto šakų Europos čempionatai, kuriuose dalyvauja ne vienas mūsų šalies atstovas. Tačiau pastarosiomis keliomis dienomis Lietuvą pasiekia tik žinios apie mūsų sportininkų pasiektus antrųjų ar terčiųjų vietų rezultatus. Ir nė vieno aukso apdovanojimo. Ir keisčiausia, kad daugeliui Europos vicečempionais tapusiems lietuviams iki aukso medalių trūko 0,73 sek.

 Danas Rapšys, Rūta Meilutytė ir Mindaugas Griškonis<br> Scanpix.com
 Danas Rapšys, Rūta Meilutytė ir Mindaugas Griškonis<br> Scanpix.com
 Mindaugas Griškonis<br> Scanpix.com
 Mindaugas Griškonis<br> Scanpix.com
 Rūta Meilutytė<br> Scanpix.com
 Rūta Meilutytė<br> Scanpix.com
 Danas Rapšys<br> Scanpix.com
 Danas Rapšys<br> Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 7, 2018, 11:15 PM

Praėjusią savaitę startavę Europos čempionatai Lietuvos sirgaliams jau padovanojo ne vieną mūsų sportininkų apdovanojimą. Tačiau keisčiausia, kad irkluotojams ir plaukikams koją kišo itin nevykę „skaičiukai“ – 0,73 sek. Tokios dalys sekundės lietuvius skyrė nuo auksinių apdovanojimų.

Pradžioje Europos čempionato irklavimo kovose Mindaugas Griškonis iškovojo sidabro medalį, nuo nugalėtojo atsilikęs 0,73 sekundės. Tai lėmė norvego Kjetilo Bircho pergalę.

Mūsų auksinė žuvelė Rūta Meilutytė ten pat Glazge 100 metrų krūtine pasidabino sidabro medaliu, finale nusileidusi rusei Julijai Jefimomai. Įdomiausia, kad distanciją jį nuplaukė blogiau nei rusė 0,73 sek.

Ta pati „nelaimė“ antradienį laukė ir plaukiko Dano Rapšio. Jis buvo favoritas laimėti auksą 200 metrų laisvuoju stiliumi, tačiau netikėtai nusileido britui Duncanui Scottui. Ir pralaimėjo jis čempionui būtent 0,73 sek., nors po 100 metrų plaukimo prieš varžovus pirmavo 0,73 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?