EUROLYGA 2023

Dviratininkas I. Konovalovas po sugrįžimo: „Labai laukiau to momento“

Rugpjūčio 13-19 dienomis Nyderlanduose ir Belgijoje vyko 14-osios daugiadienės dviračių lenktynės „Binck Bank Tour“. UCI „World Tour“ varžybose startavo net keturi Lietuvos dviratininkai, o vienam iš jų - Ignatui Konovalovui jos buvo pirmosios po keturių mėnesių pertraukos. Sveikatos problemų turėjęs 32 metų Prancūzijos komandos „Groupama - FDJ“ dviratininkas džiaugėsi, kad vėl gali lenktyniauti. 

Dviratininkas Ignatas Konovalovas.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
Dviratininkas Ignatas Konovalovas.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-22 11:53, atnaujinta 2018-08-22 11:55

„Labai laukiau to momento, bet kartu buvo kiek ir nejauku, nes nežinojau, kaip seksis. Sugrįžus po pertraukos, nėra lengva. Dar savo tikrojo pajėgumo negaliu parodyti, bet šiuo metu esu laimingas. Gera sugrįžti“, - sakė I. Konovalovas. 

2017 metų absoliutus Lietuvos čempionas paskutiniajame, septintajame, „Binck Bank Tour“ etape nebefinišavo, nes savo užduotis jau buvo atlikęs. 

Šių eilučių autoriui prieš šeštąjį etapą starto šurmulyje pavyko sutikti visus keturis lenktynėse dalyvavusius Lietuvos dviratininkus bei vieną Prancūzijos komandos „Ag2r La Mondiale“ sporto direktorių Artūrą Kasputį. Kartu su I. Konovalovu varžybose Nyderlanduose ir Belgijoje lenktyniavo Gediminas Bagdonas („Ag2r La Mondiale“), Ramūnas Navardauskas („Bahrain Merida“) ir Aidis Kruopis („Verandas Willems - Crelan“). 

Visi keturi šiose varžybose dalyvavę Lietuvos dviratininkai yra bent kartą laimėję Lietuvos čempionato grupines lenktynes. „Ko gi ne Lietuvos čempionatas?“, - prieš etapo startą šmaikštavo dviratininkai. 

Keturi Lietuvos dviratininkai tose pačiose „World Tour“ lenktynėse - labai retas atvejis. Nė vienas iš „Binck Bank Tour“
lenktynėse dalyvavusių lietuvių negalėjo prisiminti, kada pastarąjį kartą taip buvo. 

Septynių etapų lenktynėse startavo 161 dviratininkas iš 22 komandų. Nugalėjo R. Navardausko komandos draugas slovėnas Matejus Mohoričius. G. Bagdonas užėmė 49-ą vietą ir pelnė 8 pasaulio reitingo taškus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.