EUROLYGA 2023

Kijevas prieštarauja, kad ukrainiečiai dalyvautų sporto varžybose Rusijoje

Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija antradienį pareiškė negalinti uždrausti savo šalies sportininkams ir treneriams dalyvauti tarptautinėse varžybose, rengiamose Rusijos teritorijoje, tačiau teigė, kad į ten pasiektus jų rezultatus nebus atsižvelgiama svarstant suteikti jiems sportinius titulus.

Ukrainos nacionalinė futbolo rinktinė atsisakė gyventi viešbutyje, kuris vadinosi „Masva“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos nacionalinė futbolo rinktinė atsisakė gyventi viešbutyje, kuris vadinosi „Masva“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 10:59 PM

„Pasirodė informacija, kad Ukrainos šachmatininkių rinktinė gali dalyvauti pasaulio čempionate, kuris vyks Chanty Mansijske. Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija dar kartą primena savo poziciją dėl ukrainiečių sportininkų dalyvavimo varžybose, vykstančiose šalyje agresorėje: ministerija negali uždrausti sportininkams, treneriams, sirgaliams ar kam nors iš Ukrainos piliečių vykti į varžybas į Rusiją. Tačiau vyriausybė turi suverenią teisę nefinansuoti ukrainiečių sportininkų kelionių į tarptautines varžybas RF“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Už dalyvavimą tokiose varžybose nebus mokamos jokios valstybinės premijos, į jose pasiektus rezultatus nebus atsižvelgiama skiriant sportinius titulus“, – priduriama jame.

Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija savo pranešime taip pat pabrėžė, kad „atsakomybė už sportininkų keliones į Rusiją prieš Ukrainos visuomenę ir už savo saugumą priklauso išskirtinai sporto federacijoms ir asmeniškai tiems sportininkams bei treneriams, kurie priėmė sprendimą vykti į Rusiją, suprasdami visą įmanomą riziką ir pasekmes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.