EUROLYGA 2023

Kelialapio į Tokiją siekianti R. Bučinskytė sulaukė finansinės paramos

782-ąjį gimtadienį atšventusius Šiaulius savaitgalį drebino aibė renginių. Tarp jų – Rotary sporto žaidynės, vadinamos Rotariada. 17-ą kartą surengtos žaidynės sukvietė šimtus Lietuvos Rotary klubų narių ir jų šeimas, o pagrindinis šių metų renginio tikslas buvo parama šaulei Raimedai Bučinskytei, siekiančiai kelialapio į 2020 m. Tokijo parolimpines žaidynes. Rotariečiai Lietuvos parolimpietei surinko 4500 eurų, kurie bus skirti dalyvavimui atrankos varžybose.

 R.Bučinskytė sieks patekti į Tokijo parolimpines žaidynes.<br> LPOK nuotr.
 R.Bučinskytė sieks patekti į Tokijo parolimpines žaidynes.<br> LPOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 9:58 AM

Chaimo Frenkelio vilos parke, Talkšos ežero pakrantėje ir kitose Šiaulių erdvėse rotariečiai varžėsi 3×3 krepšinio, paplūdimio tinklinio, petankės, šachmatų, smiginio, stalo teniso ir kitose varžybose.

Itin didelio dėmesio sulaukė šaudymo pneumatiniu šautuvu varžybos, kuriose patarimus dalino ir pati Raimeda Bučinskytė, sulaukusi daugybės klausimų apie šio sporto niuansus. R.Bučinskytė atviravo, kad dėmesys malonus, o Rotary parama leidžia priartėti prie svajonės – Tokijo parolimpiados.

„Tai įpareigoja. Labai įpareigoja. Nebelieka klausimų: verta dirbti ar ne. Dabar yra vienas žodis – reikia. Kito kelio tiesiog nėra. Sėdi, važiuoji ir darai“, – už paramą dėkojo sportininkė.

R.Bučinskytės ir Rotary bendravimas prasidėjo dar vasaros pradžioje, kai rotariečiai nupirko Lietuvos šaulei naują pistoletą ir lazerinį šaudymo treniruoklį, kainavusius 2300 eurų.

„Man buvo didelė staigmena, kai pavasarį Lietuvos parolimpinis komitetas pranešė, jog rotariečiai norėtų mane paremti. Per susitikimą jie klausė, ko reikėtų. Iškart pasakiau, kad reikėtų pistoleto, kuris būtų pagamintas pagal mano poreikius rankos sudėjimą. Ir birželio gavau naują pistoletą. Būtent tokį, kokio norėjau ir kuris man labai tinka. Taip pat gavau lazerinį treniruoklį“, – pasakojo šaulė.

Pasak R. Bučinskytės, daugybė metų treniruočių ir varžybų naudojantis senu ir jai netinkamu ginklu nesuteikė optimizmo galvojant apie Tokiją. Naujas pistoletas buvo tiesiog būtinas.

„Tai numušdavo norą sportuoti. Norint rimtai sportuoti, vyktu į varžybas ir pabandyti gauti vietą parolimpiadoje, naujas ginklas buvo labai svarbus. Dabar net motyvacija visai kita. Ryte atsikeliu, pavalgau, čiumpu ginklą ir važiuoju į šaudyklą. Dabar žinau, dėl ko aš dirbu, matau tikslą. Pirmyn ir dirbam, dirbam, dirbam“, – ryžto nestokojo R. Bučinskytė.

Lietuvos Rotary vadovai prasitarė, kad parama R. Bučinskytei bus tęstinė: iki 2020 m. rotariečių organizuojamuose renginiuose bus renkamos lėšos šaulės sportinei veiklai remti.

„Rotariečiai priėmė sprendimą pradėti bendradarbiavimą su Lietuvos parolimpiniu komitetu ir padėti sportininkams pasirengti Tokijo žaidynėms. Turime puikią atletę Raimedą Bučinskytę, su kuria mes siejame dideles viltis. Norime, kad parolimpiečiai, džiuginantys puikiais pasiekimais, ir toliau garsintų Lietuvą, o tuo pačiu skleistų Rotary idėjas, parodytų pasišventimą kilniems tikslams, kuriuos sau kelia Rotary klubai visame pasaulyje“, – sakė Lietuvos Rotary klubų vadovas Virginijus Šniukas.

Anot Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) generalinio sekretoriaus Pauliaus Kalvelio, Rotary narių indėlis plėtojant neįgaliųjų sportą turi ne tik finansinę išraišką. Esą ne mažiau svarbus dėmesys.

„Džiugu, kad Rotary pasirinko bendradarbiavimą su mumis. Rotariečiai ne tik tiesia mums ranką, bet ir atveria didelę širdį mūsų idėjoms. Šie žmonės mūsų idėjas padeda įgyvendinti finansine parama ir savo moraliniu palaikymu. Už tai esame labai dėkingi Rotary nariams“, – sakė vienas LPOK vadovų.

Savaitgalį R.Bučinskytę pasiekė dar viena puiki žinia. Lietuvos šaulė pakviesta prisijungti prie Šiaulių Rotary klubo „Harmonija“.

Šauliai atranką į 2020 m. Tokijo parolimpiadą pradės jau šiemet, keli atrankos turnyrai laukia ir kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.