EUROLYGA 2023

Pasaulio imtynių čempionatas Lietuvos atstovams jau baigėsi

Vengrijos sostinėje vykstančiame pasaulio imtynių čempionate į darbą kibo antrasis mūsų šalies klasikų trejetas. Ne paslaptis, kad didžiausią gerų emocijų pliūpsnį tikėtasi sulaukti iš solidžiai pastaruoju metu kovojančio Manto Knystauto (130 kg).

Paulius Galkinas kovos pasaulio čempionato paguodos varžybose.<br> V.Malinausko nuotr.
Paulius Galkinas kovos pasaulio čempionato paguodos varžybose.<br> V.Malinausko nuotr.
 Edgaras Venckaitis.<br> V.Malinausko nuotr.
 Edgaras Venckaitis.<br> V.Malinausko nuotr.
 Eividas Stankevičius.<br> V.Malinausko nuotr.
 Eividas Stankevičius.<br> V.Malinausko nuotr.
 Mantas Knystautas.<br> V.Malinausko nuotr.
 Mantas Knystautas.<br> V.Malinausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-10-28 14:25, atnaujinta 2018-10-28 15:46

Po išvakarėse vykusių burtų paaiškėjo, kad pirmasis klaipėdiečio varžovas – dar Mindaugo Mizgaičio laikus menantis Josifas Čiugošvilis iš Baltarusijos.

„Šis veteranas yra man palankesnis, su kitu baltarusiu Kirilu Griščenka man kažkaip sunkiau tvarkytis“, – prieš varžybas sakė M.Knystautas, kuris ir šventė pelnytą pergalę 4:1.

Aštuntfinalis su Alinu Alexucu Ciurariu iš Rumunijos nieko blogo nežadėjo, bet mūsiškis varžovui atidavė pergalingus du taškus (1:3). Ketvirtfinalyje rumunas pralaimėjo korėjiečiui Minseokui Kimui ir užvėrė M.Knystautui duris į paguodą.

P.Galkinui tituluotas varžovas – per kietas riešutas

Vengrijoje jau pirmojoje šešioliktfinalio dvikovoje Paulius Galkinas (77 kg) įsimėtė. Po nesėkmingai atlikto techninio veiksmo jis antrąsyk į savo žaidimą įvėlė kolumbietį Jairą Alexį Cuero Munozą ir nuskraidino keturių taškų vertės metimu. Pergalė – 5:3.

Toliau prieš 22-ejų P.Galkiną žengė olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas, pasaulio vicečempionas ir trečiosios vietos laimėtojas, dukart Europos čempionas, antrosios vietos laimėtojas ir triskart bronzos prizininkas Loerinczas Tamas.

Pergalingą persvarą vengras įgijo likus kiek daugiau nei minutei iki finalo švilpuko – 8:0.

Vengras nukeliavo iki finalo ir suteikė P.Galkinui galimybę pasigalynėti paguodoje. Pirmasis varžovas buvo George Vladas Mariea iš Rumunijos.

Likus pusantros minutės iki dvikovos su G.V.Mariea pabaigos P.Galkinas pirmavo pagal papildomus kriterijus rezultatu 1:1 ir dar turėjo pranašumą parteryje. Iš dviejų sprendimų –„tempti gumą“ ar atakuoti – klaipėdietis pasirinko agresyvesnį variantą. Ridenimas nepavyko, maža to, rumunas išsikapanojo iš apačios ir pelnė tašką. Likusi laiką P.Galkinas visiškai atsivėrė, norėdamas įvilioti priešininką į spąstus, bet varžovas nesusigundė galimai lengvai pelnomais taškais.

„Paulius ant kilimo pralaimėjo taktinę kovą“, – trumpai akistatą įvertino treneris Ruslanas Vartanovas.

Vilius Laurinaitis pralaimėjo švedui 

Vilius Laurinaitis pirmame kėlinuke aštriau atakavo už švedą Pontusą Johaną Lundą or dominavo ant imtynių kilimo. Bendrą vaizdą sugadino netikslus išėjimas po galingai atlikto ridenimo. Švedas perėmė atakos iniciatyvą neužžengęs už kilimo – 5:8.

E.Stankevičius neatlaikė armėno preso

Pirmoji paguodos kova nepalankiai susiklostė Eividui Stankevičiui (87 kg). Kauniečio varžovas Artūras Šaginianas iš Armėnijos pasiūlė aukštą tempą ir veiksmų įvairovę. Atakų šuorų užkluptas Eividas patyrė pralaimėjimą rezultatu 0:9.

Tuo tarpu kitoje paguodos kovoje armėnas įveikė iranietį, o mažajame finale nuginklavo Azerbaidžano atletą ir iškovojo bronzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.