EUROLYGA 2023

Geriausios Lietuvos vyrų komandos narys S. Ritteris: „Svarbiausia – išvengti blaškymosi“

Prestižiniuose „Lteam“ Lietuvos sporto apdovanojimuose ketvirtadienį geriausia Lietuvos metų vyrų komanda buvo išrinkta Europos vicečempionė irklavimo porinės keturvietės įgula – Aurimas Adomavičius, Rolandas Maščinskas, Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius.

S.Ritteris.<br>T.Bauro nuotr.
S.Ritteris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 12:40 PM

Irkluotojai kovoje dėl geriausios metų komandos vardo įveikė 4x100 m kombinuoto plaukimo estafetės komandą (Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius, Simonas Bilis), Lietuvos ledo ritulio rinktinę bei dvivietę baidarę irkluojančius Andrejų Olijniką ir Ričardą Nekriošių.

„Iš tiesų šiemet buvo ir pakilimų, ir nuosmukių. Mūsų nominacijoje buvo daug stiprių komandų, todėl nežinojome, kas galėtų tapti nugalėtojais. Kai mus pripažino geriausiais, tai labai apsidžiaugiau. Mums tai bus gera paspirtis kitam sezonui, kad išlaikytume didesnį pastovumą ir pasimokytume iš padarytų klaidų. Kiti metai bus labai svarbūs, nes vyks olimpinė atranka“, – Eltai sakė S. Ritteris.

Iš tiesų, 2018 metai irkluotojams buvo visiškai kitokie nei 2017-ieji. Jeigu 2017 metais mūsų šalies porinė keturvietė įgula laimėjo visas įmanomas varžybas, tai šiais metais lietuviai tenkinosi tik Europos pirmenybių sidabru. Planetos čempionate nugalėtojų titulą gynę lietuviai liko tik 12-i.

„Vienareikšmiškai, kai yra vien pergalės, tai parodo visą įdėtą darbą, o kuomet atsiranda pakilimai ir nuosmukiai, tada būna iš ko pasimokyti, – teigė S. Ritteris. – Turime daug ir nuosekliai dirbti. Traumos atsiranda ir nieko čia nepadarysi, bet šiemet buvo šiek tiek chaoso įgulose. Todėl kitame sezone svarbiausia bus išvengti to blaškymosi“.

Kaip ir kiekvienais metais, sezono pradžioje Lietuvos irkluotojai rinksis į bendras stovyklas, pradės dalyvauti kontrolinėse varžybose ir tik tuomet bus sudaromos įgulos, kurios startuos svarbiausiose varžybose.

„Pavasarį pas mus būna atranka tarp komandos narių. Kovo-balandžio mėnesiais kartu dirbsime, turėsime kontrolines varžybas ir tuomet treneriai formuos įgulas“, – pridūrė Lietuvos irkluotojas.

2018 metų „Lteam apdovanojimuose“ tai nebuvo vienintelis irkluotojų triumfas. Metų moterų komanda tapo porinę dvivietę irkluojančios Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Irkluotojos šiemet iškovojo auksą pasaulio čempionate Bulgarijoje. Sportininkių duetas šį apdovanojimą taip pat laimėjo antrus metus iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.