EUROLYGA 2023

Winter CUP festivalyje – dvylikamečiai tenisininkai šešti

Čekijoje pasibaigusiame Europos Winter CUP festivalyje Lietuvos U-12 rinktinė iškovojo šeštąją vietą. Paskutinėje dvikovoje iš Balžeko teniso akademijos auklėtinių Augusto Gečiausko, Juliaus Aleksandrovo ir Jono Skieraus sudaryta rinktinė 1:2 pralaimėjo Vengrijai.

 Dvylikamečiai tenisininkai buvo šešti.
 Dvylikamečiai tenisininkai buvo šešti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 2:30 PM

A.Gečiauskas sėkmingai pradėjo vakarą bendraamžį vengrą nugalėjęs 6:2, 6:3. Vėliau J.Aleksandrovas savo kovą pralaimėjo 2:6, 0:6, o A.Gečiausko ir J.Aleksandrovo duetas dvejetų susitikimą pralaimėjo 2:6, 4:6.

„Prie sėkmės, galbūt, galėjom pasirodyti geriau, bet iš esmės galutinis rezultatas logiškas. Pamatėme, kad prieš visus galime žaisti – jiems nusileidžiame tik mažais komponentais. 

Iš viso turnyro galėčiau išskirti tik čekų komandą, kuri už visus buvo galva stipresnė. Taip supuolė burtai, kad juos gavome pirmus ir, iš esmės, netekome galimybės kovoti dėl aukštesnių vietų.

Tačiau net ir šioje vietoje matau daugiau pozityvo. Vaikai turėjo fantastišką praktiką, jie pamatė, kad už Lietuvos ribų yra vaikų, kurie taip pat moka žaisti tenisą ir tą daro visai gerai. Pasitikrinome šių metų savo lygį, tuo pačiu linkiu kuo dažniau žaisti su pačiais geriausiais, kad galėtumėm tobulėti ir pasiekti jų lygį”, - sakė rinktinės kapitonas Arūnas Balžekas, kuriam šiame turnyre talkino dar vienas Balžeko teniso akademijos treneris ukrainietis Artiomas Masanas.

Per keturias turnyro dienas lietuviai iškovojo dvi pergales (kvalifikacijoje 2:1 nugalėjo Airiją ir kovoje dėl 5-8 vietų – 3:0 Kiprą) bei patyrė dvi nesėkmes (0:3 – ketvirtfinalyje prieš Čekiją ir kovoje dėl penktos vietos – 1:2 prieš Vengriją).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.