EUROLYGA 2023

Panevėžyje baigėsi tarptautinis badmintono turnyras

Panevėžio „Cido“ arenoje pasibaigė per 200 dalyvių iš beveik 40 šalių į Lietuvą sutraukęs pasaulio reitingo badmintono turnyras „RSL Lithuanian International 2019“. Tai pirmas tokio rango ir masto badmintono renginys Panevėžyje, bet turnyro organizatoriai, Lietuvos badmintono federacija ir Panevėžio badmintono klubas, tikisi, kad tikrai ne paskutinis.

„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
„Cido“ arenoje vyko badmintonininkų kovos
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 11, 2019, 8:15 PM

Panevėžiečių svetingumas ir puiki infrastruktūra neliko nepastebėta. Turnyre dalyvavusių sportinių delegacijų vadovai ir treneriai, bei turnyro metu čia dirbę patyrę užsienio badmintono teisėjai organizatoriams ir Panevėžio savivaldybei negailėjo gerų žodžių ir ragino teikti paraišką rengti tokį pat turnyrą kitais metais, ir net rimtai pagalvoti apie Europos jaunimo čempionato organizavimą Panevėžyje.

Beliek apgailestauti tik, kad Lietuvoje vykusio aukšto rango tarptautinio turnyro „RSL Lithuanian International 2019“ pusfinaliai ir finalai liko be Lietuvos sportininkų.

Turnyro metu geriausiai pasirodė Europos žaidynėse dalyvausianti kaunietė Vytautė Fomkinaitė (treneris J. Špelveris). V. Fomkinaitė aštuntfinalyje 16:21, 17:21 pralaimėjo būsimai turnyro čempionei prancūzei Leonice Huet.

Aštuntfinalį pasiekė ir Lietuvos rinktinės lyderių Gerdos Voitechovskajos (treneris D. Narvilas) ir V. Fomkinaitės (treneris J. Špelveris) dvejetas, o taip pat ir kretingiškių Mamerto Noreikos ir Šarūno Stumbros (treneris E. Slušnys) duetas.

Artėjančioms Europos žaidynėms besirengiančios V. Fomkinaitė ir G. Voitechovskaja Panevėžyje vykstančio turnyro aštuntfinalyje 16:21, 19:21 nusileido latvėms Lianai Lencevicai ir Jekaterinai Romanovai. Kretingiškiai M. Noreika ir Š. Stumbra pralaimėjo būsimiems turnyro nugalėtojams lenkams Robertui Cybulskiui ir Pawelui Pietryjai.

Vyrų dvejetų pagrindinėse varžybose kovojo dar šeši lietuvių duetai. Pasaulio kurčiųjų badmintono čempionatui besiruošiantys Kazimieras Dauskurtas ir Ignas Reznikas 15:21, 16:21 nusileido antrosioms turnyro raketėms danams Sturlai Flatenui Jorgensenui ir Carlui Christianui Morkui, tačiau turnyro favoritus ne juokais išgąsdino.

Jaunieji klaipėdiečiai Danielius Beržanskis ir Simas Klioštoraitis (treneris D. Narvilas, Klaipėdos BK) tik per plauką 18:21, 19:21 nusileido Ukrainos atstovams Romanui Altunianui ir Oleksandrui Chakalovui.

„RSL Lithuanian International 2019“ turnyro vyrų vienetų varžybų nugalėtoju tapo rusas Georgijus Karpovas, moterų vienetų – prancūzė L. Huet, moterų dvejetų – olandės Debora Jille ir Alyssa Tirtosentono, vyrų dvejetų – lenkai R. Cybulski ir P. Pietryja, mišrių dvejetų – olandai Tiesas Van Der Lecqas ir Debora Jille.

Kitas svarbiausias Lietuvos badmintonininkų startas – jau greitai Minske prasidėsiančios antrosios Europos žaidynės.

Po metus trukusio ir sunkaus atrankos į žaidynes etapo, teisę atstovauti Lietuvai iškovojo Vytautė Fomkinaitė (treneris J. Špelveris, Kauno BK, vienetai, moterų dvejetai) ir Gerda Voitechovskaja (treneris D. Narvilas, moterų dvejetai).

Pirmosiose Europos žaidynėse, vykusiose Baku, Lietuvai bronzos medalį iškovojo badmintonininkas Kęstutis Navickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.