EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai liks be Europos čempionato – nepasinaudojo ir neįtikėtina galimybe nugalėti Portugalijoje

Lietuvos rankininkai turėjo 20 sekundžių, kad išplėštų pergalę Europos atrankos rungtynėse prieš Portugalija, tačiau nepasinaudojo šiuo šansu ir grupėje liko trečia, nepatekusi į 2020 metų Senojo žemyno pirmenybes. Lietuva su portugalais sužaidė 28:28.

Lietuvos rankinio rinktinė nepateko į Europos čempionatą<br>LRF nuotr.
Lietuvos rankinio rinktinė nepateko į Europos čempionatą<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-16 22:03

Jei Lietuva būtų laimėjusi prieš jau kelialapį į čempionatą užsitikrinusią Portugalija, sukritus teigiamiems kitų grupių kovų mačams mūsų ekipa būtų viena iš keturių trečiąsias vietas iškovojusių rinktinių, kurioms atiteks kvietimai į pirmenybes.

Beveik visą mačą atsilikusi Lietuva privalėjo pastoviai naikinti 2-4 įvarčių deficitą ir paskutinę minutę galiausiai išlygino skirtumą. Portugalai nepasinaudojo šansu persverti rezultatą ir lietuviams po pasitarimo buvo likusios 20 sekundžių, kad pelnytų pergalingą įvartį.

Tačiau ilgai ieškoję variantų mūsų šalies rankininkai nieko protingo nenuveikė, o šeimininkai specialiai prasižengė ir jau po finalinės mūsiškiai teturėjo teisę mesti 9 metrų baudinį.

Ir jis, tiesą pasakius, vos nesibaigė įvarčiu – mūsų ekipos žaidėjas kamuolį paleido pro sienelės apačią ir Portugalijos vartininkas tik po labai rimtų pastangų jį atmušė.

Mūsų šalies komandai 9 įvarčius pelnė Mindaugas Dumčius, 6 – Mindaugas Urbonas, po 4 – Gerdas Babarskas ir Jonas Truchanovičius, 3 – Vaidotas Grosas, po 1 – Mindaugas Tarcijonas ir Žanas Gabrielius Virbauskas.

Tik po kartą per šalies istoriją į pasaulio čempionatą (10 vieta – 1997 m.) ir Europos pirmenybes (9 vieta – 1998) patekusi Lietuvos rinktinė svajojo apie sugrįžimą į elitą.

2020 metais Europos rankinio čempionate, kuris vyks trijose šalyse – Austrijoje, Švedijoje ir Norvegijoje, pirmą kartą žais net 24 komandos.

Tačiau Lietuvos tarp jų nebus.

Lietuviai surinko tris taškus grupėje, iš kurios į Europos čempionatą keliaus tituluota Prancūzija (10 taškų) ir reta žemyno pirmenybių dalyvė Portugalija (9 taškai).

Ketvirta finišavo Rumunija, surinkusi 2 taškus.

Keturios geriausios trečiąsias vietas užėmusios komandos iš atrankos grupių irgi iškops į Europos pirmenybes, bet lietuviai tarp trečią poziciją užėmusių ekipų pagal taškus (3) lieka paskutiniai aštunti.

Mūsų šalies rankininkai anksčiau išbarstė per daug brangių taškų.

Pralaimėjimas Portugalijai namie (23:24) ir Rumunijai (23:28) išvykoje buvo skaudūs ir lemtingi.

Būtent po nesėkmės Portugalijai namuose vienu įvarčiu (23:24) iš rinktinės trenerio pareigų pasitraukė Artūras Juškėnas, užleidęs postą Mindaugui Andriuškai, kuris ir baigė atrankos etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.