EUROLYGA 2023

Trakuose vyks išskirtinė irklavimo regata – vienintelė tokia pasaulyje

Paskutinį birželio savaitgalį (28-30 dienomis) jau 21-ąjį kartą Trakuose vyks Tarptautinė irklavimo regata „Gintariniai Irklai“.

 Varžybos paskutinį birželio savaitgalį vyks Trakuose.<br> T.Bauro asociatyvi nuotr.
 Varžybos paskutinį birželio savaitgalį vyks Trakuose.<br> T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2019, 3:58 PM

Kaip skelbia renginio organizatoriai, Trakuose bus galima išvysti ir palaikyti irkluotojus, besivaržančius rungtyje, kuri savo formatu yra tokia vienintelė ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

Ji ypatinga tuo, kad žiūrovams idealiai matomoje ir labai trumpoje distancijoje (250 metrų), vyrai ir moterys varžosi aštuonvietėmis valtimis, į komandas pakliuvę burtų keliu. Finaliniai plaukimai vyks sekmadienį, vainikuojant regatos „Gintariniai Irklai“ pabaigą.

Sporto varžybų metu žiūrovų laukia ne vienas neeilinis renginys. 

Fotografas Andrius Burba ėmėsi dar nematytos akademinių aštuonviečių valčių su irklais fotosesijos iš apačios. Tai, ką pavyko užfiksuoti, bus galima pamatyti Trakuose, Lietuvos olimpiniame sporto sentre, finišo zonoje.

„Lietuvos irklavimo federacijos (LIKF) Sprintas“ organizatorių palapinėje varžybų žiūrovai turės progą susipažinti su „Freaky Foxx“ – porceliano juvelyrikos namai pristatys pirmuosius pasaulyje riboto leidimo, specialiai kurtus irklavimo tematika aksesuarus ir papuošalus iš porceliano, dengtus auksu ar platina. Naujos irklavimo tematikos kolekcija bus pristatyta varžybų metu.

Organizatoriai tikisi, kad irklavimo žinomumas didės ir padės labiau pamėgti irklavimą ir įsitraukti tiek jaunimui, tiek suaugusiems. Pastaraisiais metais daugėja irklavimo klubų, trenerių ir net irklavimo mokyklų senjorams („Academia Remigum“ Trakuose), todėl tikimasi, kad Trakuose varžybų metų žiūrovų tribūnos bus pilnutėlės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.