EUROLYGA 2023

Lietuvos baidarininkas A. Seja kelyje finalo link pasiekė neoficialų Europos žaidynių rekordą

Minske (Baltarusija) vykstančiose antrosiose Europos žaidynėse kovą dėl medalio pratęsė Lietuvos atstovas baidarininkas Artūras Seja. Europos ir pasaulio vicečempionas A.Seja vyrų vienviečių baidarių irklavimo 200 metrų rungtyje trečiadienio popietę laimėjo antrąjį pusfinalio plaukimą (34,303 sek.) ir pateko į finalą. Mūsiškis pasiekė neoficialų Europos žaidynių rekordą.

Artūras Seja pateko į Europos žaidynių finalą.<br>LBKIF nuotr.
Artūras Seja pateko į Europos žaidynių finalą.<br>LBKIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-26 16:49, atnaujinta 2019-06-26 19:51

Ankstesnis geriausias žaidynių rezultatas priklausė vengrui Mikloszui Dudaszui (2015 metai, 34,568 sek.).

Antrasis pusfinalyje trečiadienio popietę finišavo baltarusis Dzmitrijus Treciakovas (34,543 sek.), o trečiąją pozicija tenkinosi vengras Balaszas Birkasas (34,901 sek.).

„Norėjosi iškart patekti į finalą. Tačiau ruošiausi irkluoti ir pusfinalyje, nes atrankoje varžovas buvo labai stiprus – olimpinis vicečempionas. Bet jis irgi toli nepabėgo. O pusfinalyje viskas pavyko, kaip ir planavau. Nors iš naujo susikaupti buvo labai sunku.

Nes kai atrankoje atidirbi, jautiesi lyg išsunktas. Iki pusfinalio – dvi valandos. Bet kol išlipi, nuneši valtį, to laiko lieka dar mažiau. Man padarė masažą, pailsėjau, susikaupia ir atidirbau antrąjį plaukimą labai stipriai. Dabar iki finalo ilsėsiuosi“, – kalbėjo A.Seja.

A.Seja finalo plaukime dalyvaus ketvirtadienį 14.25 val. Lietuvos laiku. Finale varžysis devyni sportininkai.

Moterų vienviečių kanojų 200 metrų rungties pusfinalyje trečiadienio pavakarę Rūta Dagytė liko 8-a (55,604 sek.) ir į finalą nepateko. Galutinėje įskaitoje jai atiteko 14-oji pozicija.

„Nesu patenkinta pasirodymu. Gaila, kad šįkart rezultatą labiau nulėmė oro sąlygos, o ne aš pati. Gavau nedėkingiausia šiuo atveju – pirmą – takelį. Čia buvo didžiausias šoninis vėjas, pats blogiausias, koks tik gali būti. Tai pakišo man koją. Galiu pasidžiaugti tik tuo, kad pusfinalyje dalį distancijos pavyko tikrai gerai atidirbti. Įrodžiau, kad galiu, tik blogai susiklostė aplinkybės“, – po finišo sakė R.Dagytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.