EUROLYGA 2023

Rankinio Čempionų lygoje A. Malašinskas žaidžia rezultatyviai, bet „Motor“ nelaimi

Lietuvos rinktinės rankininkas Aidenas Malašinskas per Čempionų lygos rungtynes vėl buvo vienas rezultatyviausių Zaporižės „Motor“ žaidėjų, tačiau jo komanda patyrė trečiąją nesėkmę. Geriau šią savaitę sekėsi be traumuoto Jono Truchanovičiaus rungtyniaujančiai „Montpellier“ ekipai ir Gintaro Savukyno treniruojamam Ryhimiakio „Cocks“ klubui.

Aidenas Malašinskas žaidžia rezultatyviai.<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas žaidžia rezultatyviai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2019, 11:11 PM

Ukrainos čempionas „Motor“ sekmadienį trečiajame ture namie permainingoje dvikovoje minimaliu skirtumu 30:31 (18:16) nusileido Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginančiam Skopjės „Vardar“ klubui. A.Malašinskas pelnė 6 įvarčius (į vartus metė 7 kartus).

Zaporižės rankininkai labai gerai pradėjo rungtynes ir įpusėjus pirmajam kėliniui įgijo keturių įvarčių persvarą (8:4), bet antrojo kėlinio pradžioje „Vardar“ išlygino rezultatą ir nuo tada komandos žengė koja kojon. Nors 56-ąją min. „Motor“ buvo pavykę vėl išsiveržti į priekį 30:29, du paskutinius įvarčius įmetė svečiai.

Be traumuoto J.Truchanovičiaus žaidžiantis „Montpellier“ sekmadienį namie nugalėjo praėjusį sezoną Čempionų lygos finale rungtyniavusį Vespremo „Telekom“ klubą 23:18 (11:10).

„Motor“ dar neturi nė taško ir stipresniosios pakopos B grupėje dalijasi paskutinę vietą su Bresto „Miaškov“. Toje pačioje grupėje žaidžiantis „Montpellier“ iškovojo 4 taškus ir dalijasi trečiąją vietą su „Porto“. Pirmauja „Vardar“ (6 taškai) ir „Kiel“ (5 taškai). Stipresniosios pakopos grupėse žaidžia po aštuonias komandas, o į atkrintamąsias varžybas pateks po šešias komandas.

Stipresniosios pakopos A grupėje pirmauja po 6 taškus iškovojusios „Aalborg“ ir Paryžiaus PSG komandos. 5 taškus turi „Flensburg-Handewitt“, 4 – „Barcelona“.

Beje, šeštadienį PSG rankininkams atvykus į Norvegiją, buvo pasiektas šioje šalyje rengtų rankinio rungtynių rekordas. Lilehamerio „Hakons Hall“ arenoje „Elverum“ ir PSG rungtynes stebėjo 12377 žiūrovai. Jie po finalo sirenos skirstėsi nuliūdę, nes pergalę 25:22 iškovojo svečiai iš Paryžiaus.

Trečiadienį pirmąją pergalę iškovojo G.Savukyno treniruojamas Ryhimiakio „Cocks“. Suomijos čempionai savo aikštėje įveikė Slovakijos čempioną Prešovo „Tatran“ klubą 29:27 (15:12). Ši pergalė buvo ypatinga dėl to, kad „Cocks“ pirmą kartą laimėjo tik prieš šį sezoną atidarytoje Ryhimiakio arenoje.

„Cocks“ surinko 2 taškus ir silpnesniosios pakopos C grupėje užima ketvirtąją vietą. Šioje grupėje pirmauja po 6 taškus turinčios „Bidasoa-Irun“ ir „Savehof“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?