EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionato pirmajame mače – „Kaunas Hockey“ pergalė ir jų naujoko iš Rusijos šou

Sekmadienį Elektrėnuose prasidėjo Lietuvos ledo ritulio čempionato 2019-2020 metų sezonas. Jau pirmosiose pirmenybių rungtynėse išvydome įspūdingą individualų šou ir solidžią „Kaunas Hockey“ pergalę.

„Kaunas Hockey“ įveikė „Geležinį vilką“.<br>„Kaunas Hockey“ nuotr.
„Kaunas Hockey“ įveikė „Geležinį vilką“.<br>„Kaunas Hockey“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2019, 4:16 PM, atnaujinta Oct 6, 2019, 4:20 PM

Pirmasis pirmenybių mačas tapo asmeniniu Eduardo Čekmariovo šou. Kauno ekipos debiutantas iš Rusijos pelnė net keturis įvarčius ir padėjo „Kaunas Hockey“ ekipai 6:0 (0:0, 2:0, 4:0) nugalėti Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipą.

Jau pačioje susitikimo pradžioje išbandymą gavo „Kaunas Hockey“ gynyba, kai per pirmąsias penkias minutes jų komandos atstovai dukart pažeidė taisykles ir keturias minutes kauniečiams teko žaisti mažumoje.

Šeimininkų teisėmis rungtyniavę „Geležinio vilko“ ledo ritulininkai šiomis progomis nepasinaudojo ir nepaisant to, kad jie nė karto pirmajame kėlinyje nepažeidė taisyklių, daugiau darbo turėjo būtent jų vartininkas.

Vilniečių laimė, kad jų komandoje debiutavęs Elvinas Karla per pirmąsias dvidešimt minučių įvarčių nepraleido.

Pirmasis įvartis į vilniečių vartus krito jiems itin nemaloniomis aplinkybėmis: „Kaunas Hockey“ pasižymėjo ant ledo turėdami vienu žaidėju mažiau. Savo meistriškumą pademonstravo naujokų iš Rusijos duetas – po Grigorijaus Vorobjovo perdavimo įvartį pelnė E.Čekmariovas (21 min.).

Po kiek daugiau nei keturių minučių „vilkai“ turėjo puikią galimybę rezultatą išlyginti, kai į jų varžovų vartus buvo skirtas baudinys, bet Gediminui Jadkauskui nepavyko pergudrauti Artūro Pavliukovo.

Antrajame kėlinyje vis didėjantis praėjusio sezono bronzos medalininkų spaudimas netrukus davė vaisių. „Geležinio vilko“ komandai pažeidus sudėties taisyklę, E.Čekmariovas antrąjį kartą rungtynėse įsirašė savo pavardę į protokolą (38:27 min., rez. perdav. Vasilijus Fedotovas).

Trečiasis kėlinys ir taip puikų E.Čekmariovo debiutą pavertė dar įsimintinesniu. 21-erių metų rusas dar du kartus siuntė ritulį į E.Karlos ginamus vatus ir į savo sąskaitą įsirašė „pokerį“ (44:45 min., rez. perdav. Petras Nausėda, Brendanas Leavittas ir 50:25 min., rez. perdav. G.Vorobiovas, Artūras Katulis).

Rungtynėms artėjant prie jų pabaigos savo įvarčių sąskaitą atsidarė ir Sevelijus Marozovas (54:32 min., rez. perd. V.Fedotovas, A.Katulis), ir pačioje susitikimo pabaigoje pasižymėjęs Konstantinas Isajevas (59:56, rez. perdav. V.Fedotovas).

Šiame mače „Kaunas Hockey“ vartininkui A.Pavliukovui pavyko atremti visus 21 varžovų bandymus smūgiuoti į vartus. Tuo metu gerokai daugiau darbo turėjęs E.Karla arėmė 38 metimus iš 44.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.