EUROLYGA 2023

Maratono ir sportinio ėjimo netekęs Tokijas svaido žaibus – varžybos vyks už 800 kilometrų

Maratono ir sportinio ėjimo varžybų klausimas 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse uždarytas. Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) paskelbė, kad į kai kurių organizatorių iš Japonijos nuogąstavimus atsižvelgta nebus – tiek maratono, tiek sportinio ėjimo varžybos vyks už Tokijo ribų, pranešė insidethegames.biz.

 Tokijo olimpinių žaidynių maratono ir sportinio ėjimo varžybos vyks už 800 kilometrų nuo Japonijos sostinės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tokijo olimpinių žaidynių maratono ir sportinio ėjimo varžybos vyks už 800 kilometrų nuo Japonijos sostinės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2019, 11:14 AM, atnaujinta Oct 28, 2019, 11:16 AM

Dar prieš susitikimą su Tokijo gubernatore Yuriko Koike IOC koordinatorių komisijos atstovas Johnas Coatesas pranešė, kad sprendimas „jau priimtas“. Paklaustas, ar minėtos varžybos gali likti Tokijuje, jis atsakė: „ne“.

J.Coatesas teigė suprantantis „nusivylimą“ Tokijuje, tačiau pabrėžė, kad sprendimas varžybas iškelti į už 800 kilometrų esantį Saporo miestą priimtas dėl sportininkų sveikatos.

J.Coatesas pridūrė, kad tokį sprendimą priimti teko po vaizdų per pasaulio lengvosios atletikos čempionatą Dohoje. Dėl ekstremalaus karščio iš moterų maratono varžybų pasitraukė 28 sportininkės, o daugeliui kitų prireikė medikų dėmesio.

Saporo mieste dieną temperatūra – 5-6 laipsniais žemesnė nei Tokijuje.

„IOC buvo šokiruota vaizdų Dohoje, kur karščio ir drėgmės sąlygos labai panašios į Tokijo. Nenorime, kad šias žaidynes atsimintume dėl tokių vaizdų“, – kalbėjo J.Coatesas.

Jis taip pat atmetė kalbas, kad maratono ir sportinio ėjimo varžybos Tokijuje galėtų būti rengiamos jau po vidurnakčio.

Į sprendimą iškelti varžybas už Tokijo ribų kritiškai žiūrėjo ir gubernatorė Y.Koike. Pranešama, kad ji pareikalavo pasiaiškinimo dėl tokių veiksmų.

Y.Koike tokį IOC sprendimą apibūdino, kaip „žaibą iš giedro dangaus.“

„Deja, bet mums nebuvo suteiktas šansas visus įtikinti“, – kalbėjo Y.Koike.

J.Coatesas užsiminė, kad IOC gali bandyti sušvelninti situaciją ir maratono bei ėjimo medalių teikimo ceremoniją surengti būtent Tokijuje.

Ne paslaptis, kad Tokijo vadovai nėra patenkinti ir dėl būsimų ekonominių praradimų, kuriuos paskatins IOC sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.