EUROLYGA 2023

Dopingo vartojimu įtariamą Rusijos biatlonininką prižadino Italijos policijos reidas

Vasario 22 d. (šeštadienio) ankstų rytą Italijos policija atliko kratas 2020 metų biatlono pasaulio čempiono iš Rusijos Aleksandro Loginovo viešbučio kambaryje. Iš ruso buvo konfiskuotas telefonas ir nešiojamas kompiuteris. Tokių pačių sankcijų susilaukė ir A.Loginovo asmeninis treneris Aleksandras Kasperovičius.

Rusijos biatloninko Aleksandro Loginovo kambaryje atliktos kratos.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Rusijos biatloninko Aleksandro Loginovo kambaryje atliktos kratos.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-22 11:49, atnaujinta 2020-02-22 12:09

Šeštadienį biatlono pasaulio čempionate Antholze (Italija) vyksta estafetės varžybos.

Policija į A.Loginovo viešbučio numerio duris pasibeldė 6 val. ryto. Kartu su A.Loginovu ten gyvena ir kitas Rusijos biatlono rinktinės lyderis Jevgenijus Garaničevas.

„Mes dar miegojome ir pabudome nuo to, kad pro duris į kambarį kažkas laužiasi. Policininkai patys atidarė duris ir iš karto atėmė mūsų ginklus, tarsi, mes būtume labai pavojingi nusikaltėliai. Mums liepė sėdėti vienoje vietoje vienais apatiniais. Juos domina tik mano daiktai“, – rusų žiniasklaidai skundėsi A.Loginovas.

„Patikrino dokumentus. Pasirodo, kad mumis nepasitiki Tarptautinė biatlono federacija (IBU). Aš jokio preteksto kratoms nesukūriau. Nebuvo to, kad kažkur nenuėjau (į dopingo kontrolę – red. past.) ar kažkur pavėlavau. Iš mūsų konfiskavo kompiuterį ir telefoną. Juk galėjo duomenis nukopijuoti ir grąžinti. Tai juk reikalingi daiktai, būtini kasdieniniam gyvenimui 2020 metais. Jokių kaltinimų mums nepateikė“, – pasakojo A.Loginovas.

Policija taip pat apieškojo sportininko ir jo trenerio automobilius.

IBU atstovai sužinojo, kad A.Kasperovičius pasaulio čempionate naudojosi svetima akreditacija ir dėl to kreipėsi į policiją. Jis įtariamas dopingo transportavimu ir tiekimu.

Rusijos biatlono federacija aiškina, kad A.Kasperovičius nėra šios šalies delegacijos oficialus narys, nes jam nesuteikta akreditacija dėl kvotų limito.

Rusijos delegacijos vadovas prispipažino, kad su akreditacija treneriui „padėjo“ Ukrainos biatlono federacija, su kuria A.Loginovas ir A.Kasperovičius „palaiko gerus santykius“.

Policija pusantros valandos tikrino A.Loginovo daiktus“, – teigė Rusijos federacijos vadovas Vladimiras Dračiovas.

Pasak V.Dračiovo, jis kartu su A.Kasperovičiumi nuvyko į policijos nuovadą.

28-erių mtų A.Loginovas anksčiau yra įkliuvęs dėl dopingo vartojimo. Jis su komandos draugais dėl dopingo vartojimo neteko 2014 metų Sočio olimpinių žaidynių aukso medalio. 

A.Loginovas buvo diskvalifikuotas ir dvejus metus negalėjo dalyvauti varžybose, nes nuo 2014 metų lapkričio mėnesio iki 2016 metų lapkričio mėnesio naudojo uždraustą hormoną EPO kraujo sudėčiai gerinti.

Jis šiuo metu Antholze vykstančiose planetos pirmenybėse A.Loginovas laimėjo 10 km sprinto rungtį, o vėliau iškovojo ir bronzos medalį persekiojimo varžybose. 

Tai sukėlė įtarimų IBU atstovams ir dopingo kontrolieriams.

Rusijos Užsienio reikalų ir Sporto ministerijos jau pareiškė protestus Italijos valdžios atstovams ir paprašė suteikti visą informaciją apie įvykį.

Rusijos ambasada Romoje savo „Twitter“ žinutėje nurodė, kad konsulatas Milane tikrino žiniasklaidos pranešimus ir susisiekė su policija, taip pat išsiuntė konsulato darbuotoją padėti sportininkams.

A.Loginovas pasaulio čempionatuose yra iškovojęs 5 medalius – 1 aukso (2020 metais), 1 sidabro (2019) ir 3 bronzos (2017, 2019 ir 2020).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.