EUROLYGA 2023

Sporto žiniasklaidos rykliai išskyrė svarbiausias žinias, o „Krepšinio pasaulyje“ grasina laidos duobkasiams

Kaip gali būti sporto įvykių, jei tų įvykių nėra, nes nėra sporto. Tokiomis mintimis daugiau kaip 50 dienų gyvena tiek apie sportą rašantys ir kalbantys žurnalistai, tiek ir sporto aistruoliai bei patys atletai. Kovo pradžioje galingą stabdį įjungęs planetos ir Lietuvos sportas sustingo laukdamas koronaviruso pandemijos pabaigos, viltingai svarstydamas apie galimą sugrįžimą į arenas bei stadionus.

 Šalies sporto žurnalistai pakalbėjo apie žinias karantino metu<br> lrytas.lt koliažas
 Šalies sporto žurnalistai pakalbėjo apie žinias karantino metu<br> lrytas.lt koliažas
„Krepšinio pasaulyje“ laidos vefėjas ir kūrėjas Vidas Mačiulis<br> R.Danisevičiaus nuotr.
„Krepšinio pasaulyje“ laidos vefėjas ir kūrėjas Vidas Mačiulis<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Sporto komentatorius Tautvydas Meškonis<br> T.Bauro nuotr.
 Sporto komentatorius Tautvydas Meškonis<br> T.Bauro nuotr.
 Žurnalistas Jonas Miklovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Žurnalistas Jonas Miklovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Komentatorius Nerijus Kesminas<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Komentatorius Nerijus Kesminas<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Lietuvos krepšinio lyga viena pirmųjų dėl pandemijos paskelbė apie čempionato nutraukimą<br> M.Patašiaus nuotr.
 Lietuvos krepšinio lyga viena pirmųjų dėl pandemijos paskelbė apie čempionato nutraukimą<br> M.Patašiaus nuotr.
 Žurnalistas Kęstas Rimkus<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Žurnalistas Kęstas Rimkus<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Sunkiosios atletikos atstovas ramūnas Vyšniauskas<br> M.Kulbio nuotr.
 Sunkiosios atletikos atstovas ramūnas Vyšniauskas<br> M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2020-05-15 11:27, atnaujinta 2020-05-15 16:36

Tačiau per porą mėnesių sporto naujienų srautas visiškai neišseko – blogiausia, kad sporto žurnalistams teko kur kas dažniau rašyti apie kadaise garsių sportininkų mirtis, prisiminti svarbiausias ar liūdniausias kelių metų ar kelių dešimtmečių datas, skaičiuoti sportininkus, kuriuos palietė nelemtas virusas bei uždarė juos tarp keturių sienų.

Vis dėlto: kurie sporto įvykiai per karantiną buvo svarbiausi tiems, kas kalbėjo ar rašė apie juos, pateikinėjo naujausią informaciją apie sustingusius sportinius renginius.

Portalas lrytas.lt apklausė žinomiausius ir kasdien su sporto informacija susijusius žurnalistus, paklausdamas dviejų klausimų.

Pirmasis – ką įvardintumėte svarbiausiu karantino meto sporto įvykiu Lietuvoje?

Antrasis – kokį įvykį laikytumėte svarbiausiu koronaviruso pandemijos metu pasaulio sporte?

Mindaugas Augustis, delfi.lt sporto žurnalistas

1. Manau, kad šio karantino metu svarbiausiu Lietuvos sporto įvykiu man buvo šalies sunkiaatlečių dopingo skandalas.

Gal prie tų sunkiaatlečių „dovanų“ galima jau būtų ir priprasti – septynis kartus Bronislavo Vyšniausko auklėtiniai buvo pagauti vartoję dopingą, bet svarbiausia, kad tiek B.Vyšniauskas, tiek ir jo sūnus Ramūnas Vyšniauskas buvo atleisti iš biudžetinės organizacijos, kur buvo valstybiniai pinigai, o sunkiosios atletikos patriarchu vadinamas B.Vyšniauskas nuteistas byloje bei neteko federacijos prezidento ir rinktinės trenerio posto.

2. Labai keista, tačiau pagal semantiką žodis „įvykis“ turi samprata to, kas „vyksta ir įvyko“. Tačiau turime per pandemiją faktą – sporto varžybos nevyko. Pasauliniu sporto įvykiu laikyčiau tai, jog visa planeta sužinojo, kad yra toks Baltarusijos futbolo čempionatas ir vyksta atkaklios kovos tarp Slucko ir Salihorsko komandų.

O kur dar puikus baltarusių sprendimas vietoj paprastų sirgalių į tribūnas susodinti popierinius maketus. Per du pandemijos mėnesius tai buvo geriausia pasaulio futbolo lyga, nes ji buvo vienintelė, kuri nenutraukė savo varžybų.

Paulius Cubera, lrt.lt portalo sporto skyriaus vadovas

1. Manau, kad nebūsiu originalus – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovų nutraukimas tapo svarbiausiu šios pandemijos įvykiu Lietuvoje. Galima svarstyti, ar tai teisingas sprendimas, ar nelabai, tačiau jis įvyko.

Mano galva dabar ir Eurolyga privalėtų nutraukti kovas, jei ji galvoja ne apie pinigus, o apie žaidėjų sveikatą.

Vargu ar du mėnesius nežaidę krepšininkai bus pasirengę taip pat sėkmingai žaisti, kaip darė iki kovo 12 dienos, kai viskas sustojo.

2. Pasauliniu įvykiu vadinčiau į eterį paleistą serialą apie NBA krepšinio žvaigždę Michaelą Jordaną – „The Last Dance“.

Jei nebūtų taip netikėtai sustojęs sportas, nutrauktas NBA čempionatas, galbūt, šis serialas nesulauktų tokio dėmesio, kokio sulaukia jau mėnsį.

Filmo kūrėjai pataikė tiesiai į dešimtuką – filmas aptarinėjamas, jis muša visus žiūrimumo rekordus.

Vidas Mačiulis, laidos „Krepšinio pasaulyje“ kūrėjas ir vedėjas

1. Pasakysiu nesikuklindamas ir su labai didele doze pykčio ant valdžios, kuri apskritai negalvoja apie sporto reikalus, sporto bendruomenės gyvenimą. Svarbiausias Lietuvos sporto įvykis karantino metu – vis dar einanti laida „Krepšinio pasaulyje“.

Jau praėjusiais metais krepšinį populiarinanti laida negavo iš sporto fondo nė cento, šiemet jau gegužė ir vis dar vilkinami klausimai su fondo paraiškų patenkinimu. Tad man yra labai rimtas įvykis dar rengti tą laidą, kai negauni nė cento.

Bet riba jau pasiekta. Jei „Krepšinio pasaulis“ mirs, garsiai pasakysiu, kas yra šios laidos duobkasiai.

2. Pagrindiniu pasauliniu sporto įvykiu vadinčiau visą tą tragediją, kuri vyksta su atšaukiamais čempionatais, turnyrais, olimpiada.

Mano galva, tai tiesiog nenoras prisiimti atsakomybę ir bandos jausmo elgesys. Kaip matome, pasaulis po truputį atsigauna nuo pandemijos – jei nors vienas vadovas būtų pagalvojęs, būtų prisiėmęs atsakomybę, tikrai metams neatidėtų varžybų, o nukeltų jas į spalį.

Tad pagrindinis įvykis – tragiška sporto vadyba, kuri marina ir žudo sportą.

Kęstas Rimkus, 15min.lt sporto skyriaus redaktorius

1. Visiškai aiški pozicija: svarbiausi žinia per karantiną buvo ir toliau besitęsęs sunkiosios atletikos vadovo B.Vyšniausko darbas, kuris dar kartą vainikavosi dviejų sunkiaatlečių diskvalifikacija. Dar ir dar... Nesuvokiama, kaip sporto valdžia tiek metų toleravo viso Lietuvos sporto juodinimą vieno žmogaus asmenyje.

2. Olimpinių žaidynių nukėlimas kitiems metams. Šis įvykis tiesiogiai palietė begalę sportininkų, o sprendimas – kitų varžybų likimus.

Tik paskelbus apie olimpiados perkėlimą į kitus metus, visi kiti pasaulio ir Europos čempionatai pradėjo savo datų perkėlimus taip, kad nesusikirstų su pagrindiniu ketverių metų renginiu. Nukentėjo nemažai žmonių – ir dar nukentės.

Nerijus Kesminas, sporto komentatorius

1. Galima sakyti, kad karantino metu ryškiausiu Lietuvos sporto įvykiu tapo LKL čempionato nutraukimas. Nežinau, ar tie vieni-kiti variantai buvo gvildenami, tačiau, dabar žiūrint šis sprendimas labiau priimtinas nei nepriimtinas.

2. Olimpiados ir Europos futbolo čempionato perkėlimas į kitus metus. Šie įvykiai labai stipriai kirs su renginiais susijusioms kompanijoms, organizacijoms bei žmonėms per jau plonėjamčią piniginę. Gal kas ir gali pasakyti, kad per stipru, tačiau vargu ar kitaip buvo įmanoma – per dideli renginiai su begale žmonių, kad galėtum svarstyti apie atidėjimą keliems mėnesiams.

Marius Grinbergas, sportas.info redaktorius

1. LKL čempionato nutraukimas tapo svarbiausiu karantino laikotarpio įvykiu. Galima tik apgailestauti, kad mums vos ne pirmiems Europoje teko paskelbti apie čempionato nutraukimą, bet žmonių sveikata buvo svarbiau.

2. Pasaulis neturėjo kitos išeities kaip paskelbti, kad šiemet olimpiados nebus. Tai buvo labai skaudi, bet kol kas svarbiausia sportinė žinia. Nukentėjo ne tik kitų šalių, bet ir mūsų atletai, tikiuosi, kad šis sprendimas nebus viską lemiantis tiems, kurie galvojo po Tokijo užbaigti savo karjerą dar šiemet. Kaip sakoma, gal kažkas ir nujautė, kad taip gali įvykti, bet naujiena nebuvo laukiama ir tikėta.

Jonas Miklovas, basketnews.lt redaktorius

1. Aš labiau žiūriu į šių dienų realijas – manau, kad svarbiausiu karantino laikmečio įvykiu vertėtų laikyti žinią iš FIFA, kad šiemet nebus mūsų šalyje pasaulio salės futbolo čempionato. Tokio lygio varžybų pas mus niekada nebuvo, todėl tai labai skausminga.

2. Pranešus, kad atšaukiamos šiemet turėjusios vykti olimpinės žaidynės, ji tapo labai bloga naujiena šimtams sportininkų. Keturis metus rengiesi ir tau pasako, kad „nebus“, tai tikrai liūdna. Galima pabandyti optimistiškai sakyti, kad kitąmet ji įvyks. O kas garantuos, kad ji apskritai įvyks?

Tautvydas Meškonis, sporto komentatorius

1. LKL varžybų užbaigimas ankščiau laiko – svarbiausia šių dviejų mėnesių sporto žinia. Nenoriu sakyti, ar blogai padaryta ar gerai: pradžioje atrodė, kad tai klaida, po to – puikus sprendimas, dabar – gal paskubėta, tačiau jokiais būdais nereikėjo skelbti čempiono. Kam? Varžybos nebaigtos, dar galėjo keistis situacija. Čia ne futbolas, kuriam būtinos galutinės vietos, nes jos lemia žaidimą viename ar kitame Europos klubinio futbolo turnyre. Čia viskas aišku – Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje, Vilniaus „Rytas“ – Europos taurėje, kiti klubai FIBA Čempionų lygoje. Šiuo atveju nemačiau čempiono vardo reikalingumo.

2. Nebūsiu originalus – olimpiados perkėlimas kitiems metams tapo svarbiausiu įvykiu. Po šio sprendimo pradėjo griūti ir kiti tvarkaraščiai bei kitų čempionatų datos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.