EUROLYGA 2023

Baltarusijos valdžiai neįtiko ir sporto žurnalistas – pasodino už grotų 15 parų

Baltarusijoje tęsiasi represijos prieš valdžios kritikus. Pirmadienį už grotų atsidūrė ir leidinio „Pressbol“ sporto žurnalistas Siarhejus Ščiurko. Manoma, kad jam 15 parų areštas skirtas už sporto ministro kritiką.

„Pressbol“ redakcija perdavė siuntinį žurnalistui S.Ščiurko. Manoma, kad jam 15 parų areštas skirtas už sporto ministro kritiką.<br>„Pressbol“ nuotr. 
„Pressbol“ redakcija perdavė siuntinį žurnalistui S.Ščiurko. Manoma, kad jam 15 parų areštas skirtas už sporto ministro kritiką.<br>„Pressbol“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2020, 1:22 PM

Žurnalistai pranešė, kad S.Ščiurko neatsiliepė į skambučius nuo pirmadienio vakaro. Prieš tai jis spėjo pranešti, kad sulaukė pareigūnų vizito.

Antradienį paaiškėjo, kad jau įvyko ir teismas, kuris jam skyrė 15 parų administracinio arešto.

„Pressbol“ redakcijos darbuotojai antradienį susirinko prie areštinės, jiems pavyko perduoti siuntinį kolegai.

S.Ščiurko garsėjo Baltarusijoje kaip labdaros renginių organizatorius, jis yra padėjęs rinkti lėšas neįgaliems sportininkams.

„Tai už ministro kritiką? Ar už tai, kad padeda traumuotiems sportininkams ir neįgaliesiems“, – parašė žurnalistą pažįstantis futbolo agentas Siarhejus Isajevas.

Prieš kelias savaites S.Ščiurko viešai kritikavo Baltarusijos sporto ministrą Siarhejų Kovalčiuką.

„Jis netikras ministras. Tyliai paskyrė niekam nežinomą, kuris tyliai išeis ir niekas neprisimins. Liks tik kruopščiai pastatytos kameros sporto objektuose. Jis sumaišė sportą su zona, bet juk pagal profesiją yra apsauginis. Darė, kaip mokėjo“, – rašė žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.