EUROLYGA 2023

Antrajame ISL sezone – trys lietuviai

Nors koronaviruso pandemija gerokai praretino 2020-ųjų plaukimo varžybų kalendorių, stipriausi pasaulio plaukikai po ilgos pertraukos tarpusavyje pagaliau galės pasivaržyti jau šį spalį. Tarptautinė plaukimo lyga (ISL) Vengrijos sostinėje Budapešte pradeda antrąjį savo sezoną.

Danas Rapšys<br>D.Umbraso nuotr.
Danas Rapšys<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2020, 9:25 AM

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatytas kiek atnaujintas varžybų formatas ir saugumo reikalavimai.

Šiame sezone iš viso varžysis 10 komandų – prie lygos senbuvių prisijungs du nauji klubai Toronto „Titans“ ir Tokijo „Frog Kings“. Na, o lietuvių akys bene labiausiai kryps į 2019 metų sezono nugalėtojus – „Energy Standard“ komandą, kurios sudėtyje šiemet ne tik Simonas Bilis, bet ir Danas Rapšys su Andriumi Šidlausku.

Kiekviename varžybų etape dalyvaus keturios lygos komandos. Po lapkričio gale numatytų pusfinalių paaiškės keturios stipriausios sezono ekipos, kurios pateks į gruodžio pabaigoje vyksiantį finalą. Dėl tikslios jo vietos kol kas vyksta derybos.

Varžybų techninis direktorius Apostolos Tsagkarakis teigė, kad prieš išvykstant į ISL „burbulą“ Budapešte kiekvienam bus atliktas covid-19 testas, kuris vėliau turės būti pakartotas jau atvykus. Po to bus tiriamasi kas penkias dienas.

Plaukikai apsistos vienviečiuose kambariuose izoliuotuose viešbučiuose Margaret saloje, Budapešte. A.Tsagkarakis taip pat pranešė, kad ISL šiemet naudos VAR sistemą, kuri leis kiekvienos komandos treneriui užginčyti diskvalifikaciją.

Vieną komandą galės sudaryti iki 32 plaukikų (16 vyrų ir 16 moterų), iš kurių 28 privalės būti užregistruoti varžybų etapui. Kiekvienai rungčiai viena komanda deleguoja po du savo atstovus – plaukikus individualiam nuotoliui arba ketveriukes estafetei.

Tiek pirmajame sezone, tiek šiais metais kiekvienas varžybų etapas truks dvi dienas. Programoje numatytos 32 individualios rungtys (jas šiemet papildys ir 100 m kompleksinio plaukimo nuotoliai), 5 komandinės estafetės ir 2 „skins“ rungtys (eliminavimo raundai, vyksiantys kas tris minutes).

Sportininkai varžosi asmeninėje ir komandinėje įskaitoje. Plaukikai savo komandai uždirbs taškus pagal tai, kokią vietą užims rungtyje (už 1 vietą bus skiriami 9 taškai, už 2-ą – 7 tšk., už 3-ą – 6 tšk., už 4-ą – 5 tšk., už 5-ą – 4 tšk., už 6-ą – 3 tšk., už 7-ą – 2 tšk., už 8-ą – 1 tšk. Distancijos nebaigimas arba diskvalifikacija iš komandos atims 2 taškus, o nepasirodymas starte – 4 taškus. Estafetėse komandoms uždirbami (ir prarandami) taškai dvigubinasi.

Vyrų ir moterų estafečių 4x100 m kompleksiniu būdu nugalėjusių ekipų treneriai šiemet turės galimybę patys nuspręsti, koks plaukimo būdas bus naudojamas „skins“ rungtyse. Sėkmės atveju, plaukikas, laimėjęs visus tirs „skins“ raundus savo komandai uždirbs 32 taškus (paskutiniame raunde už pirmąją vietą bus skiriami ne 9, o 14 taškų, o už antrąją – 7 taškai).

Dar viena naujovė – „jackpot time“ taisyklė. Jeigu plaukikas rungtyje varžovus pranoksta tam tikru nustatytu laiko skirtumu, jis iš toje rungtyje šiuo skirtumu aplenktų varžovų atima jų uždirbtus taškus. Teoriškai pirmą vietą užėmęs plaukikas, didesniu nei numatyta skirtumu aplenkęs antroje vietoje likusį sportininką, gali iškovoti net 37 taškus. Tokiu atveju 2-8 vietas toje rungtyje užėmę plaukikai savo komandoms taškų neuždirba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.