EUROLYGA 2023

Lietuviškasis „Motor“ pralaužė ledus rankinio Čempionų lygoje

Po trijų savaičių pertraukos į aikštę grįžusi Zaporižės „Motor“ komanda trečiadienį iškovojo pirmąją pergalę rankinio Čempionų lygoje.

A.Malašinskas kartu su savo komanda šventė pergalę.<br>LRF nuotr.
A.Malašinskas kartu su savo komanda šventė pergalę.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2020, 10:10 PM

Gintaro Savukyno treniruojami „Motor“ rankininkai, tarp kurių yra Aidenas Malašinskas, išvykoje palaužė „Celje“ ekipą 32:31 (17:14). A.Malašinskas įmetė 3 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 minutėms.

„Motor“ ilgai nerungtyniavo, nes dauguma žaidėjų ir trenerių buvo užsikrėtę koronavirusu. Dėl šios priežasties Zaporižės komanda praleido du Čempionų lygos turus (rungtynes išvykoje su „Kiel“ ir namie su „Nantes“) ir kelis Ukrainos lygos mačus, o žaidimo skonį prisiminė tik praėjusį šeštadienį, kai Ukrainos lygos lyderių dvikovoje sutriuškino Mariupolio „Donbas“ klubą 38:25.

Apšilę namie, Ukrainos čempionai išvyko į Slovėniją kovoti dėl pirmųjų taškų Čempionų lygoje. Nors ši užduotis buvo daug sudėtingesnė, „Motor“ įvykdė ir ją.

G.Savukyno auklėtiniams tuščioje Celės arenoje sunkiausiai klostėsi mačo pradžia – 9-ąją min. svečiai atsiliko 1:4. Vis dėlto Zaporižės komandai pavyko išjudinti puolimą ir 20-ąją min. rezultatas tapo lygus 10:10, o paskui beveik visą laiką pirmavo „Motor“.

Zaporižės rankininkai didžiausią persvarą įgijo po pirmosios antrojo kėlinio atakos, kai nutolo 18:14. Tačiau šeimininkai neketino pasiduoti ir kelis kartus lygino rezultatą. Du vienodi skaičiai švieslentėje degė ir prasidedant paskutinei minutei, bet likus 50 sek. baudinį įmetė Artiomas Kozakevičius, o paskui „Motor“ apsigynė nuo ilgos „Celje“ atakos.

Rezultatyviausiai tarp nugalėtojų žaidė 6 įvarčius įmetęs baltarusis Barysas Puchovskis. Šeimininkų komandoje tiek pat kartų į vartus pataikė Patrikas Lebanas.

„Motor“ per ketverias rungtynes iškovojo 2 taškus ir B grupėje dalijasi penktąją vietą su „Nantes“. „Celje“ taip pat turi 2 taškus, bet žaidė šešerias rungtynes. Grupės autsaideris „Zagreb“ žaidė 5 kartus, bet taškų dar neturi. Į atkrintamąsias varžybas pateks šešios geriausios grupės komandos.

Trečiadienį pirmąjį tašką prarado vienas B grupės lyderių „Veszprém“, svečiuose sužaidęs lygiosiomis 31:31 su „Kiel“ klubu. „Veszprém“ turi 9 taškus (po 5 rungtynių), „Barcelona“ – 8 (po 4 rungt.), „Aalborg“ – irgi 8 (po 5 rungt.), „Kiel“ – 7 (po 5 rungt.).

A grupėje pirmauja po 8 taškus iškovoję „Kielce“ ir „Flensburg-Handewitt“ (po 5 rungt.).

Rankinio Čempionų lygos, kaip ir kitų varžybų, tvarkaraštį šį rudenį smarkiai trikdo COVID-19 epidemija. Geriausių Europos rankininkų turnyre per šešis turus buvo nukeltos 10 iš 48 numatytų rungtynių.

Kitos Čempionų lygos rungtynės bus žaidžiamos po nedidelės pertraukos. Kitą savaitę rankininkai išsiskirstys į rinktines ir pradės kovą dėl kelialapių į 2022 metų Europos pirmenybes.

Stipriausių žemyno klubų varžybos bus atnaujintos lapkričio 18 dieną. „Motor“ septintajame ture išvykoje susitiks su „Zagreb“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.