EUROLYGA 2023

Į atlapus savaitgalį UFC narve kibs sunkiasvoriai

Curtisas Blaydesas – prieš Derricką Lewisą. Ši intriguojanti UFC kova vyks šį savaitgalį Las Vegase.

Į atlapus savaitgalį UFC narve kibs sunkiasvoriai.<br>Scanpix nuotr.
Į atlapus savaitgalį UFC narve kibs sunkiasvoriai.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2020, 2:14 PM

Sunkiasvorių kategorijos (iki 120,2 kg) reitinge šie amerikiečiai užima atitinkamai antrąją ir ketvirtąją vietas.

29 metų 193 cm ūgio C.Blaydesas MMA (Mišrių kovos menų) varžybose iškovojo 14 pergalių (10 nokautų) ir patyrė tik 2 nesėkmes. Pastaruoju metu šis amerikietis laimėjo keturias kovas iš eilės.

Beje, C.Blaydesas dukart suklupo prieš tą patį varžovą – kamerūnietį Francisą Ngannou. Tai nutiko 2016 ir 2018 metais. 2017-aisiais šis amerikietis įkliuvo vartojęs marihuaną.

35-erių 191 cm D. Lewiso sąskaitoje MMA – 24 pergalės, 7 pralaimėjimai. Jis net 19 kartų oponentus pasiuntė į nokautą. Tai UFC rekordas tarp sunkiasvorių. Jis užsitarnavo ir įspūdingą „Juodosios pabaisos“ pravardę. Praeityje jam teko praleisti 3,5 metų kalėjime.

D.Lewisas dabar triumfavo trijose kovose iš eilės. 2018-aisiais šis JAV sportininkas grūmėsi dėl UFC čempiono titulo ir nusileido kitam JAV atstovui Danieliui Cormier. Pastarasis dabar jau yra baigęs karjerą.

D.Lewisas anksčiau buvo kitos MMA organizacijos – „Legacy FC“ čempionas. Jo stiprybė – smūgiavimas stovint. Tuo tarpu C.Blaydesas labiau mėgsta grumtis parteryje. Sunkaus svorio kategorijos čempionas šiuo metu yra kroatų kilmės JAV kovotojas Stipe‘as Miočičius.

Prieš C.Blaydeso ir D.Lewiso susirėmimą nestigs kitų įdomių kovų. Kitų sunkiasvorių mūšyje irgi galynėsis amerikiečiai – Joshas Parisianas ir Parkeris Porteris. Pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 77,1 kg) kausis japonas Takoshi Sato ir amerikietis Miguelis Baeza. 

JAV sportininkai Anthony Smithas ir Devinas Clarkas santykius aiškinsis pussunkio svorio kategorijoje (iki 93 kg). Visų lengviausio svorio kategorijoje (iki 56,7 kg) jėgas išbandys irakietis Amir Albazi prieš kazachą Žalgasą Žumagulovą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.