EUROLYGA 2023

Olimpinėje atrankoje dominavo Europos šalių rankininkės

Moterų rankinio komandos savaitgalį išsidalijo kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes. Teisę žaisti olimpiniame turnyre iškovojo Vengrijos, Rusijos, Švedijos, Ispanijos, Juodkalnijos ir Norvegijos rankininkės.

Olimpinėje atrankoje dominavo Europos šalių rankininkės.<br>Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
Olimpinėje atrankoje dominavo Europos šalių rankininkės.<br>Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2021, 12:19 AM, atnaujinta Mar 22, 2021, 3:31 PM

Dešimt komandų varžėsi trijuose atrankos turnyruose, kurie buvo surengti Djore, Lirijoje ir Podgoricoje.

Lengviausiai tikslą pasiekė Djore rungtyniavusios Vengrijos ir Rusijos komandos. Jos per du pirmuosius turus nesunkiai nugalėjo Serbijos ir Kazachstano rinktines, o sekmadienį jų tarpusavio rungtynes laimėjo rusės 29:23.

Lirijoje vykusio turnyro favoritės ispanės ir švedės pirmajame ture sužaidė lygiosiomis 28:28, o per kitas dvi dienas sutriuškino autsaiderę Argentinos rinktinę. Ispanijos ir Švedijos komandos iškovojo po 3 taškus.

Karščiausia buvo Podgoricoje, kur intrigą pakaitino Juodkalnijos rankininkės, pirmajame ture nelauktai įtikinamai nugalėjusios Europos čempionę Norvegijos rinktinę 28:23. Šeštadienį norvegės tokiu pačiu penkių įvarčių skirtumu 29:24 įveikė Rumunijos komandą, todėl šioje grupėje prieš trečiąjį turą galimybes išsaugojo visos trys komandos.

Buvo įmanomas net ir variantas, pagal kurį visos trys komandos būtų ne tik iškovojusios vienodai taškų, bet ir turėjusios vienodą įmestų bei praleistų įvarčių skirtumą.

Juodkalnietės, ir pirmiausiai jų vartininkė Ljubica Nenežič, neleido, kad tai atsitiktų. Tiesa, Juodkalnijos rinktinė pralaimėjo Rumunijos ekipai 25:28, bet šis rezultatas netenkino rumunių. Visoms trims komandoms surinkus po 2 taškus dėl geresnio įvarčių skirtumo pirmąją vietą užėmė Juodkalnija, antrąją – Norvegija, trečiąją – Rumunija.

Dviejose grupėse žaidė mažiau komandų, nebuvo buvo numatyta. Dėl sveikatos krizės varžytis atsisakė stipriausios Azijos ir Afrikos šalių rinktinės. Kinijos rinktinę pakeitė Kazachstano rankininkės, o Senegalo ir Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos vietos liko neužimtos.

Atrankos turnyre nereikėjo žaisti šešioms komandoms. Jau anksčiau teisę dalyvauti Tokijo žaidynėse gavo šeimininkė Japonija, 2019 metų pasaulio čempionai Nyderlandai, 2018 metų Europos čempionė Prancūzija, 2019 metų Panamerikos žaidynių čempionė Brazilija, Afrikos atrankos turnyro nugalėtoja Angola ir Azijos atrankos turnyro nugalėtoja Japonija.

Palyginti su 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėmis, moterų rankinio turnyre pasikeis tik dvi komandos. Olimpinių kelialapių šįkart neiškovojo Rumunija ir Argentina, o jas pakeis Japonija ir Vengrija. Japonės olimpinėse žaidynėse praėjusį kartą dalyvavo 1976 metais, vengrės – 2008 metais.

Atrankos turnyro grupių lentelės

1 grupė: Ispanija – 3, Švedija – 3, Argentina – 1.

2 grupė: Rusija – 6, Vengrija – 4, Serbija – 2, Kazachstanas – 0.

3 grupė: Juodkalnija – 2, Norvegija – 2, Rumunija – 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.