EUROLYGA 2023

Boksininkas E. Stanionis apie pakeistą olimpinę tvarką: „Tragedija ir visiška nesąmonė“

Pastarosios dvi savaitės mūsų šalies sporte buvo itin karštos, o svarbiausius tų dienų įvykius surikiavome į „CBet. TOP6“ laidą.

Eimantas Stanionis nori grįžti į olimpinį ringą.<br>LBF nuotr.
Eimantas Stanionis nori grįžti į olimpinį ringą.<br>LBF nuotr.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2021, 12:46 PM, atnaujinta Apr 19, 2021, 12:49 PM

Šįsyk mūsų, kaip ir visos Lietuvos, dėmesį patraukė Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga, fantastiškas Mildos Valčiukaitės ir Donatos Karalienės sugrįžimas, Jonavos „CBet“ pergalė NKL pirmenybėse, Lietuvos moterų futbolo rinktinės triumfas Armėnijoje, laimėtos LFF Supertaurės taurės kaina ir tryliktoji iš eilės boksininko Eimanto Stanionio pergalė profesionalų ringe. Šiai pergalei skyrėme daugiausiai dėmesio.

„Sako, kad bloga serija – velnio skaičius (šypsosi). Iš kitos pusės, 13:0 yra geriau nei 12:1“, – sakė E.Stanionis, kurio tikslas per artimiausius metus pakovoti dėl pasaulio čempiono vardo. Dar vieno tikslo Eimantui pasiekti nepavyks – pakeistos olimpinės taisyklės užkirto geriausiam Lietuvos boksininkui galimybę pakovoti dėl olimpinio medalio.

„Taip, norėjau, bet ten viską sustabdė, pakeitė taisykles. Tragedija ir visiška nesąmonė. Visus ketverius, o šiuo atveju penkerius metus ruošiesi olimpiadai, o dabar... visiems sportininkams kirto per visur.

Visiška nesąmonė. Nesuprantu, kaip taip galėjo savavališkai viską pakeisti iki olimpinių žaidynių likus tik šiek tiek daugiau nei pusei metų“, – sakė E.Stanionis, pridūręs, kad domėsis situacija ir sieks kelialapio į 2024-ųjų olimpines žaidynes Paryžiuje.

Gerąja prasme nustebinusios Lietuvos moterų futbolo rinktinės futbolininkės, kurios turnyre Armėnijoje iškovojo dvi pergales, tarp kurių 7:1 prieš Libano rinktinę.

„Gerai pildėme rungtynių planą, pagal kurį spaudėme varžoves nuo pirmų minučių. Šis dalykas pasiteisino, nes įmušėme greitą įvartį. Tuomet pajutome, kad galime žaisti, tai darėme viską, kad skirtumas būtų kuo didesnis“, – sakė triskart dvikovoje prieš Libaną pasižymėjusi Rimantė Jonušaitė.

NKL finale sutriuškinę „Telšius“, Jonavos „CBet“ krepšininkai užsitikrino kelialapį į Lietuvos krepšinio lygą. Anot komandos vyriausiojo trenerio Virginijaus Šeškaus, panašaus scenarijaus jis ir tikėjosi.

„Galiu pasakyti, kad visą lygą tikėjomės laimėti nuo pat pradžių. Bet finalas mums gavosi gal kiek net per lengvas“, – komentavo V.Šeškus.

Per lengvas sugrįžimas buvo ir irkluotojoms D.Karalienei ir M.Valčiukaitei. Pirmoji – po motinystės atostogų, antroji – po nugaros traumos, o kaip duetas – po penkerių metų. Šie visi dalykai – ne priežastis likti be medalių Europos čempionate, kuriame lietuvaitės liko antros.

„Buvo daug baimių, daug nepasitikėjimo savimi, daug klaustukų, daug nežinomybės, kaip mes atrodome su savo konkurentėmis.. bet po pirmo starto jau buvo kai kiek aiškiau“, – nuostabų sugrįžimą į Europos čempionatą komentavo D.Karalienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.