EUROLYGA 2023

Teniso legenda R. Federeris prašo galutinio sprendimo dėl olimpinių žaidynių – supras, jei bus atšauktos

Savo trečiosioms olimpinėms žaidynėms besiruošiantis Rogeris Federeris laukia iš Tokijo olimpinių žaidynių organizatorių galutinio sprendimo ar žaidynės įvyks šiuo metu virus krečiamoje Japonijoje.

Roder Federeris<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Roder Federeris<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2021, 11:52 AM

R.Federeris duodamas interviu Šveicarijos televizijai „Leman Bleu“ teigė norintis žaisti olimpiadoje, tačiau supras, jei jos negalės įvykti.

„Situacija yra sudėtinga. Mes negauname daug naujienų iš organizatorių. Tai verčia mane manyti, kad žaidynės įvyks, nors ir girdėjau, jog daugybė žmonių Tokijuje yra prieš olimpines“, – sakė tenisininkas.

Japonijoje peticiją prieš Vasaros žaidynes jau surinko 350 tūkst. parašų ir vėl iškėlė klausimą – ar Olimpiada tikrai turėtų įvykti?

„Nežinau, ką galvoti. Tikrai norėčiau žaisti olimpinėse ir laimėti Šveicarijai medalį – tai padarytų mane labai laimingu. Tačiau, jei tai nenutiks dėl dabartinės situacijos, visiškai tai suprasiu. Visgi sportininkai turi žinoti galutinį sprendimą – įvyks ar ne“, – apie galimybę, kad žaidynės bus atšauktos dėl sudėtingos koronaviruso situacijos Japonijoje kalbėjo šveicaras.

„Šiuo metu, esame susidarę įspūdį, kad jos įvyks. Suprantame, jog tai kebli situacija. Beje, sportininkai patys gali nuspręsti ar nori ten keliauti. Jei jie jaus, kad yra daug pasipriešinimo, galbūt vykti nereikėtų. Nesu tikras.“, – pridūrė jis.

Japonija šiuo metu kovoja su stipriai išaugusiais koronaviruso atvejų skaičiais bei pratęsė nepaprastąją padėtį Tokijuje iki gegužės mėn. pabaigos.

Kitos teniso žvaigždės – Rafaelis Nadalis bei Serena Williams anksčiau šią savaitė pareiškė, jog irgi nėra užtikrintos dėl dalyvavimo olimpiadoje.

Geriausi Japonijos tenisininkai – Naomi Osakae ir Kei Nishikoris taip pat išreiškė susirūpinimą dėl žaidynių jų šalyje. Jų nuomone, turi būti gerai apsvarstyta ar olimpinės žaidynės gali saugiai įvykti pandemijos akivaizdoje.

Numatyta, jog Tokijo olimpinės žaidynės vyks nuo liepos 23-ios iki Rugpjūčio 8 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.