EUROLYGA 2023

Amerikietis Philas Mickelsonas tapo vyriausiu visų laikų PGA „Majors“ golfo turnyro čempionu

Sekmadienį Pietų Karolinoje finišavo antrasis šiais metais labiausiai prestižinės PGA „Majors“ serijos vyrų golfo turnyras „PGA Championship“. Jame triumfavo amerikietis Philas Mickelsonas.

Philas Mickelsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Philas Mickelsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2021, 10:25 AM

51-ąjį gimtadienį birželio viduryje švęsiantis golfo žaidėjas tapo vyriausiu „Majors“ serijos turnyro čempionu.

Per keturias varžybų dienas P. Mickelsonas atliko 282 smūgius (PAR -6). Pirmąsias tris dienas P. Mickelsonas demonstravo stabilų ir gerą žaidimą. Bet PAR -7 rezultatas po trijų raundų leido tik vienu smūgiu pirmauti prieš tautietį Brooksą Koepką bei dviem smūgiais – prieš Louisą Oosthuizeną iš PAR.

Paskutinę varžybų dieną P. Mickelsoną išnaudojo 73 smūgius (PAR +1), bet pagrindiniai varžovai taip pat nesugebėjo pasiekti PAR, todėl amerikietis išsaugojo pirmąją vietą ir perrašė varžybų istoriją. Iki šiol vyriausias „Majors“ serijos turnyro čempionas buvo Julius Borosas, kuris 1968 metais laimėjo turnyrą sulaukęs 48-erių metų.

„Labai gali būti, kad tai paskutinis turnyras, kurį laimėjau. Taip turėčiau mąstyti realistiškai, bet gali būti, kad atrasiu motyvacijos savo veikloje ir dar pajudėsiu. Esmė ta, kad nėra jokios priežasties, kodėl aš ar kažkas kitas negalėtų to padaryti ir būnant vyresnio amžiaus. Tam reikia tik tiek šiek daugiau darbo“, – kalbėjo P. Mickelsonas.

Antrąją vietą „PGA Championship“ pasidalino L. Oosthuizenas ir B. Koepka (po 284 smūgius).

P. Mickelsonui tai buvo antrasis laimėtas „PGA Championship“ ir šeštasis „Majors“ serijos turnyras. Paskutinis toks titulas buvo iškovotas 2013 metais.

„Žinoma, kad tai viena iš tokių akimirkų, kurias branginsiu visą gyvenimą. Nežinau kaip apibūdinti šį pergalės jausmą. Tai milžiniška pergalė, žinant, kaip nedaug žmonių tikėjosi, kad galiu tą padaryti“, – pabrėžė P. Mickelsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.