EUROLYGA 2023

Baltijos čempionate Lietuvos rinktinės orientacininko nesustabdė net koją persmeigusi šaka

Šiauliuose dvi dienas vyko Baltijos šalių orientavimosi sporto bėgte čempionatas. Jame startavo daugiau negu 500 orientacininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Norvegijos ir Baltarusijos. Baltijos šalių čempionatas yra įtrauktas į pasaulinio reitingo varžybų sąrašą, todėl sportininkai varžėsi ne tik dėl medalių ilgoje trasoje ir estafečių varžybose, bet ir dėl pasaulinių reitingo taškų.

 Baltijos čempionate Lietuvos rinktinės orientacininko nesustabdė net koją persmeigusi šaka.<br> E.Kniežausko nuotr.
 Baltijos čempionate Lietuvos rinktinės orientacininko nesustabdė net koją persmeigusi šaka.<br> E.Kniežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 11:58 AM

Kurtuvėnų regioniniame parke vykusiame čempionate ilgoje trasoje triumfavo Lietuvos rinktinės lyderis Algirdas Bartkevičius. 16,5 km distanciją su 29 kontroliniais punktais, A. Bartkevičius įveikė per 1 val. 40 min. 43 ir sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė beveik 2 min. Sidabrą laimėjo latvis Uldis Upitis, bronzą baltarusis Andrejus Salinas.

Moterų varžybose Baltijos šalių čempione tapo latvė Sandra Grosberga. Šių metų Europos čempionate į geriausiųjų dešimtuką patekusi Latvijos orientacininkė 10,6 km nuotolį su 23 kontroliniais punktais įveikė per 1 val. 25 min. 9 sek. ir artimiausias persekiotojas aplenkė daugiau negu 7 min. Kartu su latve ant prizininkių pakylos kopė dvi lietuvės. Sandra Paužaitė iškovojo sidabrą, Judita Traubaitė laimėjo bronzą.

Tris aukso medalius ilgoje trasoje iškovojo jaunieji Lietuvos orientacininkai. Vaikų grupėje (14 m.) Baltijos šalių čempione tapo Margarita Dienytė, jaunučių (16 m.) varžybose nepralenkiamas buvo Kasparas Mulėnas, jaunių (18 m.) čempionato auksą laimėjo Tadas Dementavičius.

Antrąją varžybų dieną vyko estafečių varžybos. Jose startavo net 57 komandos.

Labai dramatiškai klostėsi vyrų elito grupės varžybos. Jose kiekvienam iš trijų estafetės dalyvių reikėjo įveikti 6,6 km nuotolį su 20 kontrolinių punktų. Finišo liniją pirma kirto Lietuvos rinktinė, kuriai atstovavo Vytautas Beliūnas, Jonas Vytautas Gvildys ir A. Bartkevičius. Greičiausiai įveikti distanciją lietuviams nesutrukdė antrame etape patirta kraupi J.V. Gvildžio trauma.

„Iki distancijos pabaigos likus trims kontroliniams punktams pajaučiau, kad blauzdos raumuo neveikia kaip įprasta. Stabtelėjau pažiūrėti kas nutiko. Žiūriu, kad į blauzdos raumenį įstrigęs pagalys ir jis styro išlindęs stačiu kampu. Patraukiau ir pasipylė kraujas iš kojos. Supratau, kad nereikėjo taip daryti, bet reikėjo pasiekti finišą, ką ir padariau po 2-3 minučių. Vėliau prireikė ne tik šalia finišo budėjusios greitosios medicinos pagalbos, bet ir vykti į ligoninę, kur ištraukė likusį stambesnį šakos gabalą“, – apie patirtą traumą pasakojo J.V. Gvildys.

Deja, pasiaukojimas nepadėjo Lietuvos komandai pasipuošti aukso medaliais. Dėl neteisingai atžymėto kontrolinio punkto pirmame etape, lietuviai buvo diskvalifikuoti. Auksas atiteko antrajai Latvijos komandai. Antrą vietą užėmė pirmoji Latvijos komanda, trečia finišavo Baltarusijos ekipa.

Geriau Lietuvos atstovėms sekėsi moterų estafečių varžybose, kur reikėjo įveikti 5,5 km nuotolį su 17 kontrolinių punktų. Dvi Lietuvos komandos pateko tarp prizininkių. Sidabrą laimėjo antroji Lietuvos komanda Kristina Trimakė, Indrė Valaitė ir Kastė Rutkauskaitė. Pirmoji Lietuvos komanda Teklė Emilija Gvildytė, J. Traubaitė ir S. Paužaitė užėmė trečią vietą. Baltijos šalių čempione tapo S. Grosbergos vedama Latvijos rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.