EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkas R. Kirveliavičius bundeslygoje karaliavo pagal raudonas korteles ir pašalinimus

Arši kova dėl Vokietijos rankinio čempiono vardo baigėsi „Kiel“ klubo pergale, o „Balingen-Weilstetten“ komanda, kurioje žaidė lietuvis Romas Kirveliavičius, užėmė 15-ąją vietą. R.Kirveliavičius buvo aiškus bundeslygos sezono lyderis pagal raudonas korteles ir 2 minučių pašalinimus.

 R.Kirveliavičius rinko nuobaudas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 R.Kirveliavičius rinko nuobaudas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-28 22:07, atnaujinta 2021-06-28 22:12

Balingeno rankininkai sekmadienį paskutiniajame ture išvykoje pralaimėjo „Flensburg-Handewitt“ komandai 26:38, bet šis rezultatas jų nuotaikos nesugadino. „Balingen“ pavyko užimti 15-ąją vietą ir išsaugoti teisę žaisti pirmojoje bundeslygoje.

Aukščiausioje Vokietijos rankinio pakopoje šį sezoną kovojo net 20 komandų, o į antrąją lygą iškrito keturios silpniausios. „Balingen“ visą sezoną buvo apatinėje lentelės dalyje, bet surinko pakankamai taškų, kad įvykdytų svarbiausią užduotį. „Balingen“ per 38 rungtynes iškovojo 29 taškus.

33 metų R.Kirveliavičius žaidė visas 38 rungtynes ir įmetė 13 įvarčių. Lietuvis, kuris paprastai žaidžia tik komandai ginantis, net 6 įvarčius pelnė per paskutines sezono rungtynes.

Gindamasis R.Kirveliavičius pasižymėjo ypač šiurkščiu žaidimu. Jis per sezoną gavo net 6 raudonas korteles ir 47 kartus buvo pašalintas 2 minutėms. Austrijos pilietybę turintis ir šios šalies rinktinėje ilgai žaidęs druskininkietis pagal abu šiuos statistikos rodiklius bundeslygoje tvirtai užėmė pirmąją vietą. Nė vienas kitas rankininkas negavo daugiau nei trijų raudonų kortelių.

Nors „Balingen“ apgynė teisę žaisti pirmojoje bundeslygoje, R.Kirveliavičius joje nebežais. Dar sausio mėnesį buvo paskelbta, kad 33 metų gynėjas grįš į Austrijos lygą ir kitą sezoną atstovaus „Krems“ klubui.

Bundeslygos aukso medalių likimas paaiškėjo tik paskutinio turo paskutinėmis sekundėmis. Dėl titulo varžėsi „Kiel“ ir „Flensburg“ komandos, kurios jau senokai nutolo nuo visų persekiotojų, bet pavasarį ir vasarą kelis kartus keitė viena kitą viršutinėje lentelės eilutėje.

Prieš paskutinį turą vienu tašku pirmavo „Kiel“. Tačiau šios komandos paskutinieji varžovai buvo gerokai stipresni. Jei Flensburgo rankininkai namie be vargo sutriuškino Balingeno ekipą, tai Kylio komanda išvykoje kovojo su Manhaimo „Rhein-Neckar Löwen“. Atkaklus mūšis baigėsi lygiosiomis 25:25, o auksinį „Kiel“ įvartį priešpaskutinę minutę įmetė rezultatą išlyginęs slovėnas Miha Zarabecas.

„Kiel“ ir „Flensburg“ surinko po 68 taškus, tačiau titulą apgynęs Kylio klubas užėmė pirmąją vietą dėl geresnių rezultatų tarpusavio mačuose. Bundeslygos rekordininkas „Kiel“ šalies čempionu tapo 22-ąjį kartą.

Trečiąją vietą užėmė „Magdeburg“ (53 taškai), ketvirtąją – Berlyno „Füchse“ (52), penktąją – „Rhein-Neckar“ (50).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.