EUROLYGA 2023

Lietuvos golfo lyderis G. Markevičius išbandė jėgas Europos čempionate: kalnų nenuvertė

„Golf du Medoc Resort“ golfo aikštyne Prancūzijoje keturias dienas vyko Europos vyrų mėgėjų golfo čempionatas. Šiais metais varžybose buvo galima išvysti ir lietuvį – Gediminą Markevičių.

 G.Markevičius dalyvavo Europos čempionate.<br> LGF nuotr.
 G.Markevičius dalyvavo Europos čempionate.<br> LGF nuotr.
 G.Markevičius dalyvavo Europos čempionate.<br> LGF nuotr.
 G.Markevičius dalyvavo Europos čempionate.<br> LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-06-29 08:31

Daugkartinis Lietuvos čempionas visus tris savo raundus žaidė stabiliai ir iš viso atliko 219 smūgių (PAR +6).

Geriausiai susiklostė antroji diena, per kurią lietuvis užfiksavo 71 smūgį, kas ir atitiko aikštyno PAR. Nors tokio aukšto lygio aikštyne lietuviams tenka žaisti labai retai, G.Markevičius per tris dienas atliko tik vieną „double bogey“ (PAR +2 vienoje duobutėje).

Tarp 144 čempionate dalyvavusių sportininkų G. Markevičiaus rezultatas buvo 113-as.

Jam po trijų dienų nepavyko prasibrauti į 60-uką, leidusį tęsti kovą ketvirtajame raunde.

„Esu patenkintas savo pasirodymu. Turėjau tikslą patekti į 60-uką, bet dėl keleto klaidų to padaryti nepavyko. Dėl turnyrų stokos šiemet turėjau mažai žaidybinės praktikos. Visgi tai buvo geriausias mano rezultatas šiais metais, todėl nusivylimo nėra. Juolab kad aikštynas buvo labai sudėtingas.

Oro sąlygos buvo labai kintančios. Dėl lietaus ir temperatūros kaitos dažnai reikėjo keisti aprangą. Vieną dieną patekome ir į nedidelę audrą. Visgi čempionatas suorganizuotas buvo puikiai“, – pasakojo G. Markevičius.

Europos čempionu tapo danas Christofferis Bringas su fantastišku PAR -20 rezultatu. Jis paskutinę dieną aplenkė per pirmas tris dienas turnyre dominavusį švedą Ludvigą Abergą (PAR -18). Pastarasis dar pirmavo likus penkioms duobutėms iki finišo, bet C. Bringas pabaigoje išplėšė pergalę.

„Golf du Medoc Resort“ aikštyne yra organizuojami ir Europos golfo turo turnyrai profesionalams, todėl lyderių rezultatai išties įspūdingi. PAR -10 rezultato trims žaidėjams užteko vos 8-11 vietoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.