EUROLYGA 2023

Bokso ringe – nė karto nepralaimėjęs britas ir itin patyręs prancūzas

Joe Joyce’as – prieš Carlosą Takamą. Šie aukšto lygio sunkiasvoriai surems bokso pirštines šeštadienį Londone. Tai bus kova dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) sidabrinio ir WBO (Pasaulio bokso organizacijos) tarptautinio čempiono diržų.

Joe Joyce’as – prieš Carlosą Takamą. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Joe Joyce’as – prieš Carlosą Takamą. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 9:59 AM

Titulus gins Didžiosios Britanijos boksininkas Joe Joyce. Tiesioginė transliacija per „TV3 Sport“ kanalą ir naujos kartos televiziją „Go3“ prasidės liepos 24-ąją 21.15 val.

35 metų 198 cm ūgio J. Joyce‘as profesionalų ringe nepatyrė nė vienos nesėkmės. Jo sąskaitoje – 12 pergalių. Net 11 kovų triuškinamu smūgiu pasižymintis anglas laimėjo nokautu. Praėjusioje akistatoje J. Joyce‘as pernai lapkritį pasiuntė į nokautą prancūzą Danielį Dubois. Britas užtikrintai boksavosi ir mėgėjų varžybose. Jis iškovojo sidabro medalį 2016 metų Rio De Žaneiro olimpinėse žaidynėse, laimėjo bronzą 2013-ųjų Europos ir 2015-ųjų pasaulio čempionatuose.

40-metis 187 cm ūgio C. Takamas yra kur kas labiau patyręs boksininkas. Jis profesionalų ringe kovojo net 45 kartus. Prancūzijos sportininkas, kuris gimė Kamerūne, šventė 39 pergales (28 nokautai), penkis kartus pripažino varžovų pranašumą, o viena dvikova baigėsi lygiosiomis. Pastaruoju metu C. Takamas laimėjo keturias kovas iš eilės. Praėjusiame mūšyje 2020 metų liepą Prancūzijos atstovas įveikė amerikietį Jerry Forestą.

C. Takamas 2017-aisiais grūmėsi dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos) ir WBO čempiono titulų. Tada jo oponentas buvo garsusis Antony Joshua. Prancūzas atsilaikė daugiau nei devynis raundus – dešimtajame buvo nokautuotas. Prancūzijai šiuo metu atstovaujantis sportininkas dalyvavo 2004 metų Atėnų olimpiadoje. Tada jis gynė Kamerūno garbę. C. Takamas yra 2003-iųjų Afrikos čempionas. Profesionalo karjerą jis pradėjo net 17 pergalių iš eilės.

Jeigu šeštadienį triumfuos J. Joyce‘as, yra tikimybė, kad jis paskui kovos dėl WBO čempiono diržo su ukrainiečiu Oleksandru Usyku – jei su pastaruoju prieš tai atsisakys kautis A. Joshua. Šiam britui priklauso WBA, IBF ir WBO čempiono titulai. WBC čempionas yra kitas Didžiosios Britanijos boksininkas Tysonas Fury.

„Aš noriu konkurencingų kovų, bet visi varžovai vengia susitikti su manimi. C. Takamas anksčiau nenorėjo su manimi boksuotis Las Vegase, todėl nustebau, kad sutiko šįkart. Jis ilgą laiką buvo aukštame lygyje, bet šeštadienį aš jį įveiksiu“, – kalbėjo J. Joyce‘as. C. Takamas įsitikinęs, kad liepos 24-sios vakarą jis taps rimta problema J. Joyce‘ui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.