EUROLYGA 2023

Tokijo žaidynių atidarymo parade be kaukių žygiavę atletai sulaukė išskirtinio dėmesio

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pasiuntė įspėjimą šalims, kurių sportininkai penktadienį atidarymo parade buvo pastebėti žygiuojantys be kaukių. Jie sulaukė padidinto dėmesio, bet kol kas jokias sankcijas nepranešama.

Kirgizijos delegacija atidarymo parade.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kirgizijos delegacija atidarymo parade.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Tadžikistano delegacija atidarymo parade.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Tadžikistano delegacija atidarymo parade.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 9:10 AM

IOC perspėjo, kad imsis veiksmų, jei sportininkai „akivaizdžiai“ pažeis 2020 m. Tokijuje galiojančias COVID-19 taisykles.

Per transliaciją buvo matyti, kad kai kurie sportininkai ir delegacijų nariai atidarymo ceremonijos metu žengė be kaukių.

Olimpiniame stadione vykusios ceremonijos metu du Pakistano vėliavnešiai šaulys Khalilas Akhtaras ir badmintonininkė Mahoor Shahzad taip pat buvo pastebėti be kaukių.

Pagal atidėtų olimpinių žaidynių taisykles sportininkams liepiama dėvėti kaukes „bet kuriuo metu“ ir „visose vietose“, išskyrus treniruotes, varžybas, valgymą, gėrimus ar interviu.

Vis dėlto sportininkams buvo leista nusiimti kaukes lauke saugantis karščio smūgio, kai jie yra nutolę nuo kitų asmenų daugiau nei du metrus.

IOC olimpinių žaidynių vykdomasis direktorius Christophe'as Dubi neminėjo jokių šalių ar sportininkų vardais ir atsisakė pasakyti, ar bus pradėtos drausminės procedūros prieš nusižengusius asmenis.

Tačiau jis sakė, kad žadama imtis veiksmų, jei bus griežti taisyklių pažeidimai.

Ch.Dubi teigė, kad delegacijų vadovams buvo priminta apie kaukių dėvėjimą ir kitas COVID-19 priemones prieš atidarymo ceremoniją.

„Mes nuolat primename žmonėms, kaip svarbu laikytis socialinio atsiribojimo taisyklių, naudoti rankų gelius ir dėvėti kaukes, – sakė Ch.Dubi. – Tai vakar buvo pakartota ir mes tai kartosime toliau.

Jei turime akivaizdų elgesį, kuris yra visiškai nepateisinamas, mes tikrai imsimės veiksmų.“

IOC ir žaidynių rengėjai teigė, kad tokios taisyklės buvo sukurtos siekiant užtikrinti, kad žaidynės, kurios dėl COVID-19 pandemijos nukeltos į šiuos metus, būtų saugios.

Sveikatos ekspertai teigė, kad žaidynės gali tapti padidintos viruso sklaidos renginiu, o Shigeru Omi, pagrindinis Japonijos vyriausybės patarėjas COVID-19 klausimais, perspėjo, kad pandemijos metu rengti olimpines žaidynes yra „nenormalu“.

Japonijos žiniasklaidoje buvo pranešimų apie akredituotus žmones, pažeidžiančius taisykles, lankydamiesi baruose ir restoranuose turistinėse vietovėse.

Tokijuje iki rugpjūčio 22 dienos paskelbta nepaprastoji padėtis dėl baimės dėl daugėjančių COVID-19 atvejų, dėl kurių Japonijos vyriausybė žiūrovams uždraudė visus sostinės olimpinius renginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.