EUROLYGA 2023

Ant to paties grėblio mynusios Norvegijos rankininkės į finalą praleido Rusijos komandą

Norvegijos rankininkės antrą kartą iš eilės užlipo ant to paties grėblio. Pagrindinės Tokijo olimpinių žaidynių favoritės pusfinalyje, kaip ir prieš penkerius metus Rio de Žaneiro žaidynėse, pralaimėjo Rusijos rinktinei. Sekmadienį finale rusės žais su prancūzėmis. Šios dvi komandos finale grūmėsi ir per Rio de Žaneiro žaidynes.

 Ant to paties grėblio mynusios Norvegijos rankininkės į finalą praleido Rusijos komandą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ant to paties grėblio mynusios Norvegijos rankininkės į finalą praleido Rusijos komandą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 5:34 PM

Penktadienį pusfinalio rungtynėse Rusija įveikė Norvegiją 27:26 (14:11), Prancūzija – Švediją 29:27 (15:14). Norvegės ir švedės sekmadienį kovos dėl bronzos medalių.

Norvegijos rinktinė iki pusfinalio vienintelė nepatyrė nė vienos nesėkmės, bet jau ketvirtfinalyje Europos čempionėms iškilo netikėtų sunkumų žaidžiant su Vengrijos rankininkėmis. O pusfinalyje rusės sugebėjo favoritėms pastatyti neįveikiamą kliūtį.

Rusijos rankininkės didelį žingsnį pergalės link žengė pirmojo kėlinio pabaigoje, kai įmetė keturis įvarčius paeiliui, persvėrė rezultatą ir išsiveržė į priekį 14:11. Nors antrojo kėlinio viduryje norvegės sumažino skirtumą iki vieno įvarčio 16:17, rusės tučtuojau atsakė net penkiais taikliais metimais ir vėl padidino savo persvarą 22:16.

Priešpaskutinę minutę skirtumas dar sykį sumažėjo iki vieno įvarčio, tačiau pabaigoje Rusijos rinktinė sumaniai laikė kamuolį, vertė varžoves prasižengti ir nebeleido Norvegijos komandai surengti atakos.

Kitose rungtynėse Prancūzijos moterų rinktinė tarsi nukopijavo šios šalies vyrų rinktinės pusfinalio dvikovos scenarijų. Prancūzės, rungtynių pradžioje neįmetusios dviejų baudinių, atsiliko 2:5, bet jau kėlinio viduryje išlygino rezultatą 7:7, po to komandos ilgai žaidė lygiai, o Prancūzijos rankininkės nedidelę, bet lemiamą persvarą įgijo tik antrojo kėlinio paskutiniame trečdalyje, kai kelis pavojingus švedžių metimus atrėmė jų antroji vartininkė Cleopatre Darleux.

Beje, prancūzės neįmetė nė vieno iš keturių baudinių.

„Komanda jaučia didelį spaudimą, nes sirgalių lūkesčiai vis auga, – sakė Prancūzijos rinktinės treneris Olivier Krumbholzas. – Mes jau turime medalius, tai svarbiausia, bet komanda turi didesnių ambicijų. Manau, visos žaidėjos svajoja apie auksą“.

Prancūzijos rankininkių nusiteikimas sekmadienį bus ypatingas, nes per Rio de Žaneiro žaidynes jos finale pralaimėjo Rusijos rinktinei 19:22.

Prancūzės dar niekada nelaimėjo olimpinių aukso medalių, o vienintelius apdovanojimus iškovojo per Rio de Žaneiro žaidynes. Rusijos sąskaitoje yra Rio de Žaneiro žaidynių auksas ir 2008 metų Pekino žaidynių sidabras.

Moterų rankinio olimpiniai turnyrai rengiami nuo 1976 metų. Aukso medalius iškovojo šešių šalių komandos: Danija (tris kartus), SSRS, Korėja, Norvegija (po du kartus), Jugoslavija ir Rusija (po kartą).

Olimpinėmis čempionėmis tapo dvi Lietuvos rankininkės. Aldona Česaitytė-Nenėnienė prisidėjo prie SSRS rinktinės pergalių 1976 ir 1980 metų žaidynėse, Sigita Mažeikaitė-Strečen – 1980 metų žaidynėse.

Prancūzija – Švedija 29:27 (15:14). Zaadi 7, Foppa 5/ Carlsson 6, Westberg 6, Roberts 5.

Rusija – Norvegija 27:26 (14:11). Viachireva 9, Makejeva 4, Iljina 4/ Mork 10, Skogrand 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.