EUROLYGA 2023

Žiemos olimpiadai besirengianti Kinija grumiasi su nauju COVID-19 protrūkiu

Kinijos šiaurėje pirmadienį dešimtims tūkstančių žmonių griežtai nurodyta neiti iš namų, pareigūnams bandant pažaboti besiplečiantį COVID-19 protrūkį, šaliai ruošiantis vasarį vyksiančioms Pekino žiemos olimpinėms žaidynėms.

Pekine vyksiančių žiemos olimpinių žaidynių metu bus įvestos itin griežtos koronaviruso suvaldymo taisyklės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pekine vyksiančių žiemos olimpinių žaidynių metu bus įvestos itin griežtos koronaviruso suvaldymo taisyklės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-25 14:47, atnaujinta 2021-10-26 15:42

Kinijos sostinės gyventojams taip pat patarta neišvykti iš miesto, jei tai nėra būtina. Visgi keleivių vežimo iš miesto paslaugos teikiamos įprastai.

Pirmadienį Kinija pranešė patvirtinusi 39 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus, o bendras per savaitę nustatytų atvejų skaičius perkopė 100.

Tai itin maži skaičiai, palyginti su dauguma kitų pasaulio vietų. Tačiau Kinija per visą pandemiją griežtai laikėsi „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijos ir yra pasiryžusi pažaboti naujausią susirgimų protrūkį, siejamą su užkrečiamesne koronaviruso delta atmaina, iki olimpiados belikus kiek daugiau nei 100 dienų.

Pekine buvo uždaryti keli gyvenamieji kompleksai, o sekmadienį organizatoriai neribotam laikui atidėjo maratoną, kuriame ketino dalyvauti apie 30 tūkst. bėgikų.

Sostinės Čanpingo rajone maždaug 23 tūkst. vieno gyvenamojo komplekso gyventojų buvo nurodyta neiti iš namų, kai pastarosiomis dienomis jame buvo nustatyti devyni COVID-19 atvejai, pranešė vietos leidinys „Beijing News“.

Paskelbtose nuotraukose matyti prie visų įėjimų į komplekso daugiabučius budintys pareigūnai su apsauginiais kostiumais. Kompleksą juosia metalinės užtvaros.

Sekmadienį Pekino valdžios atstovas Xu Hejianas (Siu Hedzianas) patarė gyventojams vengti didesnių susibūrimų ir „nebūtinų“ kelionių iš miesto.

Žmonės, atvykstantys į sostinę iš vietovių, kur buvo nustatyta COVID-19 atvejų, privalo turėti neigiamą testą, taip pat dvi savaites turi būti stebima jų sveikata, nurodė pareigūnai.

Parkuose, turistų lankomose vaizdingos vietose, kino teatruose, muziejuose ir kitose uždaros erdvėse žmonių skaičius bus ribojamas iki 75 proc. įprasto lankytojų skaičiaus ir veiks tik uždari madžongo salonai, sakė Xu Hejianas.

Masinis testavimas

Dauguma susirgimų per pastarąjį protrūkį buvo nustatyta Kinijos šiaurėje, kur 11-oje provincijų vykdomas masinis gyventojų testavimas.

Vidinės Mongolijos Edzino apygardoje nuo pirmadienio maždaug 35 tūkst. žmonių, įskaitant turistus, nurodyta neiti į lauką.

Sveikatos apsaugos pareigūnai įspėjo, kad COVID-19 atvejų gali padaugėti, kai ateinančiomis dienomis bus suintensyvintas testavimas, siekiant suvaldyti protrūkį, siejamą su grupe kinų turistų, keliavusių po šalį.

Sekmadienį valdžia penkiuose regionuose, kur buvo nustatyta COVID-19 atvejų, sustabdė turistinių grupių keliones tarp provincijų. Tarp šių regionų yra ir Pekinas.

Pekino nerimą dėl pastarojo protrūkio liudija miesto policijos pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl įtariamų COVID-19 saugos pažeidimų. Tyrimai atliekami dėl dviejų užsikrėtusių asmenų, slėpusių ligos simptomus, dėl dviejų gyventojų, kurie pažeidė karantiną perlipę tvorą, taip pat dėl dviejų farmacininkų, pardavusių vaistų nuo kosulio ir karščiavimo pažeidžiant nustatytas taisykles.

Kinijoje turi būti registruojami visi vaistų nuo peršalimo ar gripo perkantys asmenys tam atvejui, jei vėliau paaiškėtų, kad jie serga COVID-19.

Kai kuriuose miestuose, įskaitant Gansu provincijos sostinę Landžou ir kai kai kuriuos Vidinės Mongolijos rajonus, jau sustabdytas viešojo transporto ir taksi paslaugų teikimas, taip pat uždaryti turistų lankomi objektai.

Centriniame Uhano mieste, kur 2019-ųjų pabaigoje pirmąkart buvo aptiktas naujasis koronavirusas, organizatoriai staiga atšaukė sekmadienį planuotą dar vieną maratoną, kuriame ketino dalyvauti 26 tūkst. bėgikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.