EUROLYGA 2023

Būsimiems Lietuvos rankininkų varžovams paskutinės repeticijos susiklostė skirtingai

Rusijos ir Norvegijos komandos, kurios per Europos vyrų rankinio pirmenybes žais vienoje grupėje su Lietuvos rinktine, šeštadienį pasitikrino jėgas draugiškose rungtynėse. Rusai pasiekė pergalę, o norvegai patyrė pralaimėjimą.

Prancūzijos rankininkai<br>AP nuotr.
Prancūzijos rankininkai<br>AP nuotr.
Prancūzijos rankininkai<br>AFP/Scanpix. com nuotr.
Prancūzijos rankininkai<br>AFP/Scanpix. com nuotr.
Prancūzijos rankininkai įveikė po atkaklios kovos<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Prancūzijos rankininkai įveikė po atkaklios kovos<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 8, 2022, 9:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2022, 9:02 PM

Pasirengimas

Norvegijos rankininkai rengdamasi Europos pirmenybėms žaidė tik vienerias draugiškas rungtynes. Norvegai šeštadienį Kopenhagoje pralaimėjo Danijos rinktinei 25:35 (15:21). Norvegijos komandoje rezultatyviausiai žaidė 6 įvarčius įmetęs Haraldas Reinkindas. Po 4 įvarčius pelnė Sanderis Sagosenas, Erikas Thorsteinsenas Toftas ir Kentas Robinas Tonnesenas.

Norvegai ir danai ketino susitikti dukart, bet pirmosios rungtynės, kurios buvo numatytos ketvirtadienį, buvo atšauktos paaiškėjus, kad Danijos rinktinės vartininkas Jannickas Greenas užsikrėtė koronavirusu.

Kadangi per kelias kitas dienas danų stovykloje daugiau užsikrėtimų nebuvo nustatyta, šeštadienį komandos sužaidė bent vienerias rungtynes.

Rusijos rinktinė penktadienį ir šeštadienį Osijeke dukart susitiko su Kroatijos komanda. Pirmąsias rungtynes įtikinamai laimėjo kroatai 30:24 (15:12), bet kitą dieną rusai sugebėjo atsirevanšuoti 28:26 (11:13).

Per laimėtas rungtynes Rusijos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Dmitrijus Žitnikovas (5 įvarčiai), Igoris Soroka ir Nikita Kamenevas (po 4 įvarčius).

Slovakijos rinktinė, kuri irgi kovos toje pačioje grupėje, per visą pasirengimo laikotarpį nežaidė nė vienerių draugiškų rungtynių. Slovakai buvo numatę ketvirtadienį ir šeštadienį dukart susitikti su austrais, bet kaimynų dvikovas teko atšaukti paaiškėjus, kad koronavirusu užsikrėtė vienas Slovakijos rinktinės rankininkas.

Praradimai

Apie teigiamus koronaviruso testų rezultatus pastarosiomis dienomis pranešė kelios nacionalinės federacijos. Vis dėlto didžiausius nuostolius patyrė Švedijos ir Prancūzijos rinktinės.

Švedijos rinktinėje kovidu užsikrėtė jos lyderis Hampusas Wanne, kuris pernai buvo išrinktas į pasaulio pirmenybių geriausių žaidėjų septynetą. Prancūzijos komanda prarado kapitoną Valentiną Porte‘ą.

Nors Europos rankinio federacija (EHF) sušvelnino karantino sąlygas, šiedu rankininkai net geriausiu atveju privalės praleisti pirmąsias rungtynes.

Europos pirmenybės Vengrijoje ir Slovakijoje turėtų prasidėti sausio 13 dieną.

Žiūrovai

Europos pirmenybių rengėjai šeštadienį sulaukė gerų žinių iš Slovakijos vyriausybės. Šios šalies Sveikatos apsaugos ministerija leido per pirmenybių rungtynes užpildyti iki 25 proc. tribūnų.

Pastarosiomis savaitėmis Slovakijoje galiojo visiškas draudimas įleisti žiūrovus į sporto renginius, todėl buvo baiminamasi, kad Europos pirmenybės vyks tuščiose arenose.

Visi žiūrovai turi būti pasiskiepiję ir arenoje privalės dėvėti FFP2 respiratorius ar aukštesnio lygio apsaugos priemones.

Rankininkai rungtyniaus dviejuose Slovakijos miestuose. Bratislavos arenoje, kurioje yra 10000 vietų, vyks pirmojo etapo D ir E grupių bei antrojo etapo II grupės varžybos. 7900 vietų turinčioje Košicės arenoje pirmajame etape varžysis F grupės komandos, tarp kurių bus Lietuvos rinktinė.

Kitos Europos pirmenybių rungtynės vyks Vengrijos miestuose Budapešte, Segede ir Debrecene. Pagal šiuo metu Vengrijoje galiojančias sveikatos saugumo taisykles, arenos galės būti pilnos.

Be to, Vengrijoje galioja gerokai švelnesni reikalavimai. Į sporto renginius įleidžiami ne tik pasiskiepiję asmenys, bet ir atlikę koronaviruso testą bei gavę neigiamą rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.