EUROLYGA 2023

Pergalių troškulį pajutusiai Ievai Serapinaitei – pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės etapo auksas

Bulgarijos mieste Albenoje vykstančiame pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės etape kol kas didžiausią savo karjeros pergalę pasiekė 27-erių lietuvė Ieva Serapinaitė. Mūsų šalies atstovė triumfavo šiose varžybose iškovojusi auksą. Ji aplenkė 17 dalyvių. Šiose varžybose nedalyvavo olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

 Ieva Serapinaitė iškovojo pasaulio taurės etapo pirmąją vietą.<br> UIPM nuotr.
 Ieva Serapinaitė iškovojo pasaulio taurės etapo pirmąją vietą.<br> UIPM nuotr.
 Ieva Serapinaitė iškovojo pasaulio taurės etapo pirmąją vietą.<br> UIPM nuotr.
 Ieva Serapinaitė iškovojo pasaulio taurės etapo pirmąją vietą.<br> UIPM nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 14, 2022, 1:52 PM, atnaujinta May 14, 2022, 6:23 PM

I.Serapinaitė lydere tapo po fechtavimo rungties, kurioje laimėjo net 24 kovas iš 35 ir surinko 245 taškus. Ne ką blogiau Ieva pasirodė ir plaukimo rungtyje – 200 metrų laisvuoju stiliumi ji nuplaukė per 2 min. 12.16 sek. ir surinko 286 taškus.

Vis dar penkiakovėje esančioje jojimo rungtyje lietuvė nepadarė nė vienos klaidos ir surinko 300 taškų.

Kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje I.Serapinaitė tenkinosi tik 10 vieta, tačiau jos surinktų 571 taško pakako, kad bendroje įskaitoje būtų pirma. Iš viso lietuvė surinko 1402 taškus. Sidabras atiteko čekei Veronikai Novotnai (1394), bronza – turkei Ilkei Ozyuksel (1385).

Lietuvė pirma buvo ir atrankoje.

„Tikėjau, jei padarysiu tai, ką galiu, tikrai laimėsiu varžybas, – po apdovanojimų ceremonijos sakė I.Serapinaitė. – Sėkmė finale mane lydėjo jau nuo fechtavimo rungties, kurioje surinkau daugiausiai taškų.

Pasakiau sau „Pavyko fechtavime, tai dabar reikia gerai suplaukti, gerai sujoti“. Bet į viską žvelgiau labai ramiai.

Jojime klaidų nepadariau, kombinuotoje rungtyje visą dėmesį skyriau šaudymui, ne bėgimui. Bėgti reikėjo lauke, o šaudyti – palapinėje. Supratome, kad šviesos skirtumas daro savo įtaką – daugeliui sportininkių sunkiai sekėsi šaudyti. Susikoncentravau ir pavyko nepadaryti daug klaidų“.

Priminsime, kad antrajame pasaulio taurės etape I.Serapinaitė užėmė ketvirtą vietą. Sportininkės treneris Lukas Kontrimavičius tikino, kad stabilūs rezultatai varžybose tikrai džiugina.

„Pasitikėjimas savimi – tai veda Ievą į priekį gerų rezultatų link“, – nė kiek neabejojo treneris.

Pati sportininkė, paklausta, kada atsirado tasai pasitikėjimas savimi, prisiminė emocijas, kurios pernai lydėjo Europos čempionate, kuriame lietuvė tapo čempione.

„Atvirai? Prieš Europos čempionatą netikėjau, kad galiu konkuruoti su kitomis. Tačiau laimėjimas viską pakeitė. Dabar visada sau sakau, jog galiu kovoti su bet kuria sportininke, – sakė I.Serapinaitė. – Galbūt, šįkart taip drąsiai ir negalvojau apie aukso medalį, bet žinojau, kad turiu išlikti trejetuke.

Žinojau, kad lengvai nepasiduosiu, kas benutiktų. Supratau, kad treniruotėse dėl to ir stengiesi, kad varžybose parodytumei rezultatą, čia nėra vieta ir laikas pasiduoti. Aš sunkiai treniruojuosi tam, kad varžybose išsaugočiau savo pranašumą, kad pakentėčiau. Šįkart pavyko“.

Pasaulio taurės III-ajame etape dalyvavo ir Elzbieta Adomaitytė, kuri, deja, į finalą nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.