EUROLYGA 2023

Vasaros pradžią šventusiame Birštone – ir atkaklios tenisininkų kovos

Savaitgalį Birštone šurmuliavusios vasaros sezono atidarymo šventės svečiai galėjo ne tik dalyvauti šventiniame parade, kituose renginiuose ir pramogose, tačiau ir pasimėgauti aukšto lygio tenisu. Ir nors visuose kurorto kortuose dvi dienas vykusiame „Teniso Namai“ organizuotame dvejetų turnyre Merės taurei laimėti geriausių Lietuvos tenisininkų, suprantama, nebuvo, tačiau aistrų ir atkaklių dvikovų netrūko.

 Tenisas.<br> Michail Levin nuotr.
 Tenisas.<br> Michail Levin nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 10:53 AM

Iš viso turnyre žaidė 120 teniso mėgėjų, pagal pajėgumą išsibarsčiusių į 6 skirtingus divizionus.

Stipriausiame vyrų divizione buvo galima išvysti kelis teniso trenerius, Lietuvos čempionatų dalyvius, o Dominykas Stonkus prieš porą metų buvo patekęs ir į išplėstinį Lietuvos Daviso taurės rinktinės sąrašą. Visgi diviziono finale susigrūmė niekada teniso profesionaliai nežaidusių Tomo Bagdanskio ir Roberto Blagušasuko bei Dariaus Kavaliausko ir Mindaugo Simanaičio duetai. Atkaklioje finalo dvikovoje 6:3 6:4 pajėgesni buvo T. Bagdanskis ir R. Blagušauskas.

Antrojo pagal pajėgumą vyrų diviziono nugalėtojais tapo Gediminas Būda ir Kęstutis Paciukonis.

Moterų Top divizione niekas neprilygo Ritai Paužienei ir Vaivai Žažeckienei. Lemiame susitikime jos 6:1 6:2 įveikė Editą Papečkienę ir Daivą Zubrutę. Moterų antrojo diviziono nugalėtojomis tapo Lina Beigienė ir Kristina Frankaitė.

Stipriausio mišrių dvejetų diviziono čempionų titulą iškovojo Laura Umaraitė ir Viktoras Gasiūnas, finale 6:2 6:3 nugalėję Simoną Pugačiovą ir Gabrielių Riškų. Antrojo mišrių dvejetų diviziono nugalėtojais tapo Miglė Grybinienė ir Edgaras Martinelis.

Turnyro nugalėtojus, kuriems atiteko čempionų taurės, „Eglės sanatorijos“ ir kitų rėmėjų įsteigti prizai, apdovanojo varžybas globojusi Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

„Džiaugiuosi, kad šis turnyras, vykstantis vasaros sezono pradžios šventės metu, jau tampa gražia Birštono tradicija. Noriu ne tik pasveikinti turnyro čempionus ir prizininkus, tačiau ir padėkoti visiems varžybų dalyviams. Labai tikiuosi juos išvysti Birštone ir kitais metais!“, – po apdovanojimų kalbėjo N. Dirginčienė.

Birštone vykęs turnyras buvo pirmosios „Teniso Namai“ vasaros turnyrų serijos varžybos šiais metais. Liepos 15–17 d. Palangoje tenisininkai rungsis „Kia taurės“ turnyre, o rugpjūčio viduryje seriją pabaigs Druskininkų mero taurės varžybos.

„Teniso Namai“ yra didžiausia tenisininkus jungianti interneto platforma ir turnyrų organizatorius Lietuvoje, vienijantis per 5 tūkstančius šio sporto mėgėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.