EUROLYGA 2023

Rokiškyje startuosiančiame Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionate – intriguojančios poros

Jau šį savaitgalį Rokiškyje vyks pirmasis TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas, kuriame bus galima išvysti daugiau nei 40 vyrų bei moterų porų.

Rokiškyje esančiame Velykalnio paplūdimio tinklinio aikštyne tokios didelės tinklinio šventės nėra naujiena. <br>M.Baranausko nuotr.
Rokiškyje esančiame Velykalnio paplūdimio tinklinio aikštyne tokios didelės tinklinio šventės nėra naujiena. <br>M.Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2022, 1:57 PM

Rokiškyje esančiame Velykalnio paplūdimio tinklinio aikštyne tokios didelės tinklinio šventės nėra naujiena. Čia yra vykę ne tik įvairios Lietuvos varžybos, bet ir tarptautiniai paplūdimio tinklinio turnyrai.

„Jau senokai ruošiamės šiai šventei, todėl esame pasirengę. Rokiškėnai džiaugiasi ir laukia, – šypsojosi Velykalnio bendruomenės vadovas Stasys Mekšėnas. – Turime penkias aikšteles ir visos jos yra puikiai paruoštos. Užvežėme naujo balto smėlio ant visų aikštelių. Kadangi komandų bus tikrai nemažai, tai žaidžiama bus visose penkiose aikštelėse.“

Rokiškyje bus galima išvysti daugumą geriausių Lietuvos paplūdimio tinklininkų. Į vyrų varžybas užsiregistravo 23 komandos, tarp kurių – praėjusių metų šalies čempionai Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Neabejotinai jiems iššūkį mes taip pat nuolat tarptautiniuose turnyruose dalyvaujantys Linas Petravičius ir Gilbertas Kerpė, Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius, Tomas Staševičius ir Emilis Bartkus. Staigmenų gali pateikti ir Europos jaunimo čempionatuose dalyvavę sportininkai ar kitos gerai pasiruošusios poros, todėl Rokiškyje žiūrovų laukia daug atkaklių mūšių.

„Priimsime visas komandas, šiek tiek atnaujinome visą infrastruktūrą, todėl pas mus patogu bus tiek žaidėjams, tiek žiūrovams“, – pabrėžė S. Mekšėnas.

Moterų varžybose startuos 18 komandų. Čia kažką prognozuoti dar sunkiau. Aukščiausią reitingą turi jaunos, bet jau ir nemažai patirties sukaupusios Skalvė Križanauskaitė ir Ariana Rudkovskaja. Turnyre dalyvaus vietą Europos čempionate su Erika Kliokmanaite užsitikrinusi Monika Paulikienė. Šįkart ji žais su sparčiai tobulėjančia Aine Raupelyte.

Į porą šiam turnyrui susibūrė žinomos seserys Rugilė ir Gerda Grudzinskaitė. Į aukščiausias pozicijas neabejotinai taikysis Jekaterija Kovalskaja ir Dominyka Naudužaitė. Įprastai staigmenų pateikia ir kitos komandos, tarp kurių yra tiek jauni bei talentingi duetai, tiek studenčių poros, tiek labiau patyrę duetai.

TOP SPORT Lietuvos čempionato pirmojo etapo grupių kovos prasidės šeštadienį 9 val. Nuo 16 val. prasidės atkrintamosios varžybos. Sekmadienį vyks ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai. Moterų finalas numatomas 14.30 val., vyrų – 15.30 val.

Šių metų TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatą sudaro trys etapai. Antrasis etapas vyks Vilniuje liepos 23–24 dienomis, o finalinis trečiasis – rugpjūčio 6–7 dienomis taip pat Vilniuje.

Finaliniame etape dėl čempionų vardų aikštyne prie Baltojo tilto grumsis po 16 porų. Pagrindinėse varžybose vietas užsitikrins 4 komandos su didžiausiu FIVB reitingu, 8 poros su didžiausiu LTF reitingu po dviejų etapų, o dėl likusių 4 vietų dvejetai kovos atrankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.