EUROLYGA 2023

Antrajame Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etape – dramatiškas vyrų finalas

Vilniuje sekmadienį pasibaigusiame antrajame TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionate nugalėtojai paaiškėjo po intriguojančių akistatų.

Vyrų varžybose triumfavo Lino Petravičiaus ir Gilberto Kerpės duetas<br> A.Četkausko nuotr.
Vyrų varžybose triumfavo Lino Petravičiaus ir Gilberto Kerpės duetas<br> A.Četkausko nuotr.
Moterų turnyre triumfavo Ievos Vasiliauskaitės ir Jekaterinos Kovalskajos duetas. <br> A.Četkausko nuotr.
Moterų turnyre triumfavo Ievos Vasiliauskaitės ir Jekaterinos Kovalskajos duetas. <br> A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 24, 2022, 7:42 PM

Vyrų varžybose triumfavo Lino Petravičiaus ir Gilberto Kerpės duetas. Jis pilnutėlėje aikštelėje vykusiame finale po atkaklios kovos 2–1 (16:21, 24:22, 15:11) palaužė Tomą Staševičių ir Emilį Bartkų.

Pastarieji laimėjo pirmą setą ir buvo aistringai palaikomi sirgalių. Visgi dramatišką antrą setą laimėję L. Petravičius ir G. Kerpė pajuto savo žaidimą ir trečiajame sete išplėšė pergalę.

„Pirmas setas buvo labai sunkus. Sunkiai susitvarkėme su priėmimu, nelabai klausė rankos. Vėliau buvo toks psichologinis momentas, kad reikia sugrįžti į save ir savo žaidimą. Visai neblogai pavyko. L. Petravičius atliko keletą užtvarų, kurios labai pagelbėjo gynyboje. Trečiajame sete jau pavyko žaisti savo žaidimą“, – sakė G. Kerpė.

Tinklininkas sutiko, kad būtent finalas buvo sunkiausias šį savaitgalį.

„Finalas yra finalas. Daug žiūrovų, jauti tam tikrą atsakomybę žaidžiant. Emocija čia visai kitokia nei kitose rungtynėse. Visa tai sukelia didelį ažiotažą, todėl tai tikrai buvo sunkiausios rungtynės“, – pabrėžė G. Kerpė.

G. Kerpė pridūrė, kad ši pergalė jo ir L. Petravičiaus duetui yra labai svarbi psichologiškai, nes šiemet nemažai turnyrų jie baigė antroje, trečioje arba ketvirtoje pozicijoje.

„Savivertė po tokių rezultatų buvo kiek nukritusi, nes nelengva visada likti per plauką nuo nugalėtojų titulo. Ši pergalė tikrai suteiks daug motyvacijos ir pasitikėjimo prieš finalinį etapą“, – sakė G. Kerpė.

Pirmajame etape Rokiškyje L. Petravičius ir G. Kerpė buvo antri, o T. Staševičius ir E. Bartkus – treti.

Vilniuje vykusioje akistatoje dėl trečiosios vietos Donatas Pašvenskas ir Deimantas Jarmalavičius 2–0 (21:17, 21:15) pranoko Albertą Tomaševičių ir Andžejų Savostenoką.

Pusfinalyje L. Petravičius ir G. Kerpė 2–0 (21:13, 21:17) įveikė D. Pašvenską ir D. Jarmalavičių, o T. Staševičius su E. Bartkumi 2–0 (22:20, 21:17) įrodė pranašumą prieš A. Tomaševičių ir A. Savostenoką.

Moterų turnyre triumfavo Ievos Vasiliauskaitės ir Jekaterinos Kovalskajos duetas. Jis finale 2–0 (21:18, 21:19) pranoko Moniką Šalkutę ir Rugilę Grudzinskaitę.

„Pergalė lėmė tai, kad žaisti buvo smagu. Labai smagu žaisti su žmogumi, kuris gyvena šiuo momentu ir kovoja iki paskutinės akimirkos, nes jeigu ir nesiseka. Jekaterina visada pakelia ūpą ir tas ryšys lėmė mūsų pergalę“, – džiaugėsi I. Vasiliauskaitė.

Tinklininkė pridūrė, jog finalas buvo sunkiausias mačas šį savaitgalį, nes varžovės buvo tikrai pajėgios.

„Finale varžovės buvo labai stiprios, pelnė daug gerų taškų, todėl buvo tikrai įdomu žaisti“, – šypsojosi I. Vasiliauskaitė.

Mače dėl trečiosios vietos Ariana Rudkovskaja ir Augustė Petrauskaitė 2–0 (22:20. 21:14) įveikė Karoliną Šantarytę ir Eveliną Matiukaitę.

Pusfinalyje M. Šalkutė ir R. Grudzinskaitė 2–0 (21:18, 21:14) nugalėjo E. Matiukaitę ir K. Šantarytę, o I. Vasiliauskaitė su J. Kovalskaja 2–0 (21:16, 21:14) buvo pranašesnės prieš A. Rudkovskają ir A. Petrauskaitę.

Vilniuje iš viso varžėsi 15 moterų ir 31 vyrų komanda.

Finaliniame etape rugpjūčio 6–7 dienomis dėl Lietuvos čempionų vardų tame pačiame aikštyne prie Baltojo tilto grumsis po 16 porų. Pagrindinėse varžybose vietas užsitikrins 4 komandos su didžiausiu FIVB reitingu, 8 poros su didžiausiu LTF reitingu po dviejų etapų, o dėl likusių 4 vietų dvejetai kovos atrankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.