EUROLYGA 2023

Sunkiosios atletikos parodija: Bahreinui atstovaus olimpinis medalininkas iš Armėnijos ir pasaulio rekordininkas iš Kolumbijos

Sunkiosios atletikos žvaigždės iš Europos ir Pietų Amerikos varžysis Azijos čempionate, bet atstovaus Bahreinui, kuris pretenduoja tapti nauja jėga šioje dopingo skandalų nustekentoje sporto šakoje.

 Goras Minasianas.<br> armnoc.am nuotr.
 Goras Minasianas.<br> armnoc.am nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 5:34 PM

Olimpinis medalininkas iš Armėnijos ir pasaulio rekordininkas iš Kolumbijos pakeitė pilietybę ir atstovaus i Bahreinui Azijos sunkiosios atletikos čempionate spalio mėnesį.

Tai 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas Goras Minasianas ir pasaulio čempionas bei pasaulio rekordininkas Lesmanas Paredesas.

„Jų dalyvavimas kartu suteiks renginiui „beveik pasaulio čempionato jausmą“, – sakė Bahreino sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Eshaqas Ebrahimas Eshaqas, turintis drąsių planų populiarinti sportą šioje mažoje Persijos įlankos valstybėje.

Bahreinas niekada anksčiau nebuvo rengęs tokio lygio sunkiosios atletikos varžybų ir niekada nėra iškovojęs medalių žemyno ar pasaulio čempionatuose.

Pasak insidethegames.biz, įtikinti G.Minasianą ir L.Paredesą keisti pilietybę yra Bahreino strategijos dalis, o surengusi Azijos čempionatą šalis tikisi pirmą kartą patekti į pasaulinę sporto areną.

27-erių G.Minasianas nuo 2016 metų olimpinių žaidynių pasaulio čempionatuose penkis kartus finišavo antras po nepralenkiamo gruzinū supersunkiasvorio Lashos Talachadzės.

26 metų L.Paredesas pasiekė 187 kg rovimo pasaulio rekordą, kai pernai laimėjo pasaulio čempiono titulą svorio kategorijoje iki 96 kg.

Abiem vyrams buvo gautas nacionalinės federacijos palaiminimas pakeisti pilietybę, o Bahreinas nemokėjo pinigų už jų registraciją.

Bahreine jie gali tikėtis aukščiausios klasės sąlygų ir geresnių pajamų.

Tiek Kolumbija, tiek Armėnija turi daugybę elitinių talentų, tačiau dėl sumažintų olimpinių žaidynių atletų kvotų sunkiosios atletikos varžyboms nė viena šalis negali siųsti į 2024 m. Paryžiaus žaidynes daugiau nei trijų vyrų ir trijų moterų.

Praėjusiais metais sumažintos abiejų šalių kvotos reiškė, kad nei G.Minasianas, nei L.Paredesas Tokijuje nerungtyniavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?