EUROLYGA 2023

Pasaulio tinklinio pirmenybių pusfinalis – be olimpinių čempionų

Į pasaulio vyrų tinklinio pirmenybių pusfinalį pateko pernai Europos pirmenybių finale žaidusios Italijos ir Slovėnijos rinktinės.

 Slovėnai šiaip ne taip pasaulio čempionate įveikė Ukrainos tinklininkus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Slovėnai šiaip ne taip pasaulio čempionate įveikė Ukrainos tinklininkus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 12:41 AM

Tokijo olimpinių žaidynių čempionei ir šių metų Tautų lygos nugalėtojai Prancūzijos rinktinei nepavyko patekti į pasaulio pirmenybių pusfinalį.

Prancūzai trečiadienį atkakliose ketvirtfinalio rungtynėse nusileido praėjusių metų Europos čempionei Italijos rinktinei 2:3. Mačas truko 2 val. 18 min.

Kitose ketvirtfinalio rungtynėse tinklinio bendruomenę stebinanti Ukrainos rinktinė užkūrė pirtį Europos vicečempionams slovėnams. Ukrainiečiai laimėjo pirmąjį setą ir atkakliai priešinosi kituose setuose, bet pripažino namie žaidusios Slovėnijos komandos pranašumą 1:3.

Šios dvejos ketvirtfinalio rungtynės vyko Slovėnijos sostinėje Liublianoje. Dabar italai ir slovėnai keliaus į Lenkiją ir šeštadienį Katovicuose žais pusfinalio rungtynes.

Pernai šios dvi komandos susitiko Europos pirmenybių finale. Pergalę 3:2 šventė italai.

Įdomu, kad ir italai, ir slovėnai šiame amžiuje pasaulio pirmenybėse rungtyniaudavo daug prasčiau negu Europos čempionatuose. Italijos tinklininkai pasaulio pirmenybėse jokių medalių nelaimėjo nuo 1998 metų, o triskart Europos vicečempionais tapę slovėnai tik šiais metais pirmą kartą pateko į pasaulio pirmenybių ketvirtfinalį.

Kitos dvejos pasaulio pirmenybių ketvirtfinalio rungtynės vyks ketvirtadienį Lenkijos mieste Glivicuose. Ten susitiks Lenkija – JAV ir Argentina – Brazilija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.