EUROLYGA 2023

Šuolininkė M. Lasickienė dėl Rusijai skirtų sankcijų sportui drabstosi priekaištais: „Mano apranga jau skylėta“

Tokijo olimpiados šuolio į aukštį čempionė bei triskart planetos pirmenybių nugalėtoja rusė 29-erių Marija Lasickienė prisipažino patirianti rimtų sunkumų su apranga bei ekipuote po pasaulio sporto prekių ženklų pasitraukimo iš Rusijos. Dėl šios šalies agresorės dopingo sistemos palaikymo sporte, Tarptautinės organizacijos suspendavo daugelį rusų atletų, o Rusijos lengvaatlečiai, kaip šios valstybės atstovai, negali užsienyje startuoti jau septynerius metus.

M.Lasickiene <br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Lasickiene <br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Lasickiene <br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Lasickiene <br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Lasickiene <br>Imago/Scanpix nuotr.
M.Lasickiene <br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 18, 2022, 8:28 AM, atnaujinta Sep 18, 2022, 9:29 AM

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) suspendavo rusų federaciją dar 2015-siais, dėl masinių sportininkų dopingo skandalų ir valstybės paramos slepiant neleistinus vaistus vartojančius atletus – ji iki šiol neleidžia dabar jau agresoriaus atletams startuoti tarptautinėse varžybose. Savo nekaltumą įrodę lengvaatlečiai IAAF sprendimu startuoti gali tik kaip neutralios valstybės atletai.

Dabar dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje ir civilių žmonių žudymo, nepriklausomos šalies niokojimo rusai apskritai neįleidžiami į jokias varžybas.

Paskelbus tarptautines sankcijas, iš Rusijos pasitraukė ne viena tarptautinė kompanija – tarp jų ir sporto prekės ženklai.

Niekur išvažiuoti ir startuoti negalintiems rusų sportininkams valdžia „sukūrė“ dar SSRS laikais rengiamas varžybas – spartakiadą.

Rugpjūčio 28-ąją baigėsi lengvaatlečių spartakiada, kurioje, kaip ir galima tikėtis, triumfavo ir M.Lasickienė.

Kalbėdama agentūrai TASS garsi rusų šuolininkė į aukštį, kuri yra ištekėjusi už lietuviškų šaknų turinčio žurnalisto Vlado Lasicko, apkaltino kompaniją „Nike“ nevykdant sutartinių įsipareigojimų – jau trejus metus bendrovė nepateikia aprangos ir ekipuotės tiek kitiems šalies agresorės atstovams, tiek ir jai pačiai.

„Man labai svarbu, kad sportiniai bateliai būtų tam tikro modelio. Neseniai pažiūrėjau į savo dėvimus batelius ir supratau, kad tai paskutinė naujausios kolekcijos pora.

Žinoma, dar turiu senos serijos batelių. Bet dabar jau turiu galvoti su savo vadybininku, kur gauti naujų sportinių batelių. Aš tikiuosi, kad „Nike“ vis dar prisimena, kad Rusijoje liko sportininkų ir mums reikia modernios įrangos.

Bet... Jau trejus metus varžausi varžybose su ta pačia 2019 metais pasaulio čempione nešiota sportine apranga. Pažiūrėjau į ją ir pasijaučiau nekaip – vienoje aprangos vietoje viskas nusėta skylutėmis dėl to, kad reikėdavo pritvirtinti numerius smeigtukais.

Ir tos skylės vis didėja, mano apranga jau skylėta. Sporto kompanijos jau yra pagaminusios naujas aprangas, kurių aš, olimpinė čempionė, net nemačiau. Tiesiog „Nike“ pagal susitarimus turėtų man parūpinti uniformą, bet dabar didžioji dalis sutarčių tarp rusų ir užsienio kompanijų „neveikia“. Be to, pati „Nike“, man rodos, nenori šiek tiek pasistengti, kad ši forma atsirastų pas mus“, – iš nevilties kalbėjo M.Lasickienė.

Po Rusjos invazijos į Ukrainą ir pradėto siaubingo karo kovo pradžioje „Nike“ sustabdė visų savo parduotuvių darbą Rusijoje. Birželio pabaigoje bendrovė nusprendė visiškai pasitraukti iš Rusijos rinkos.

M.Lasickienė apie karą Ukrainoje šį bei tą prakalbo tik rugpjūtį, pasaskiusi, jog tyla buvo jos klaida. Labiau ji aiškino apie būtinumą bendrauti Ukrainos sportininkėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.