EUROLYGA 2023

Auksą pasaulio bridžo čempionate laimėjęs V. Vainikonis sustoti nežada

Prieš trisdešimt metų bridžą atradęs Pasaulio ir Europos bridžo čempionatų prizininkas Vytautas Vainikonis (69 m.) senjorų kategorijoje šįmet nepralenkiamas. Rudens pradžioje Vroclave su komanda „Vytas“ laimėjęs Pasaulio bridžo čempionato auksą, šiuo metu pirmauja ir Lenkijos bridžo čempionate. Netrukus šalies rinktinė Kipre dalyvaus Europos federacijų pirmenybėse, kuriose pernai laimėjo sidabro medalius.

Vytautas Vainikonis ir Wojtekas Olanskis  
Vytautas Vainikonis ir Wojtekas Olanskis  
Vytautas Vainikonis ir Wojtekas Olanskis  
Vytautas Vainikonis ir Wojtekas Olanskis  
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 11:26 AM, atnaujinta Oct 14, 2022, 11:40 AM

Vroclave vyko Pasaulio bridžo federacijos organizuojamas 16-asis atviras Pasaulio bridžo čempionatas, vykstantis kas ketverius metus ir sutraukiantis pajėgiausius pasaulio bridžo sportininkus. Šįmet čia susirungė per keturis šimtus žaidėjų. Kadangi šiame čempionate dalyvavimas nėra apribotas nacionalinio atstovavimo principu, sportininkai iš įvairių pasaulio šalių sudaro tarptautines komandas ar poras.

Geriausius rezultatus Lietuvos bridžistai parodė Pasaulio bridžo čempionato Rando taurės senjorų kategorijoje. Lietuvos ir Lenkijos sportininkų suburta bendra komanda „Vytas“ (Vytautas Vainikonis, Wojtekas Olanskis (abu - Lietuva), Apolinaras Kowalskis, Jacekas Romanskis, Wlodzimierzas Starkowskis ir Michalas Kwiecienas (visi - Lenkija) sėkmingai pasirodė kvalifikacijos etape ir iškovojo teisę tęsti kovą pusfinaliuose.

Tačiau didžiausias iššūkis laukė finale, kuomet susirungė su pasaulio sportinio bridžo didmeistrių komanda iš JAV „Goodman“.

Nors pirmąjį iš keturių segmentų JAV komanda laimėjo nežymia persvara, jau antrajame segmente lietuvių komanda susikrovė nemažą persvarą, kurį ir leido jiems iškovoti aukso medalius senjorų kategorijoje.

Tai – nebe pirmas V.Vainikonio tarptautinis medalis senjorų kategorijoje. 2019 ir 2022 metais Europos atvirojo bridžo čempionate iškovojo bronzos medalius. Pasaulio bridžo taurė pernai jam atiteko ir kartu su porininku žaidžiant bridžą internetu.

Šiais metais birželį Lietuva pasiekė aukščiausią savo istorijoje rezultatą Europos bridžo pirmenybėse – užėmė 9-ąją vietą ir iškovojo teisę dalyvauti prestižiniame Europos čempionų taurės turnyre.

Nors šalyje vis daugėja gerus rezultatus rodančių bridžo žaidėjų, dar joks tautietis nebuvo pasiekęs tokio laimėjimo. V.Vainikonis bridžo turnyre Veronoje yra įveikęs ir „Microsoft“ įkūrėją, milijardierių Billą Geitsą.

„Visuomet mėgdavau kombinacinius žaidimus, esu išbandęs daug ką. Bridžas – artimas šachmatams lošimas. Kuomet pirmąsyk pabandžiau jį žaisti, buvau tikras, kad iškart visus aplošiu, tačiau ilgus metus aplošinėjo mane. Mokiausi, daug skaičiau ir galiausiai pasiekiau štai tokius rezultatus, – pasakoja buvęs bendrovės „Garsų pasaulis“ savininkas. – Bridžas – solidus kombinacijų žaidimas. Esu tikras, kad šis žaidimas būtų naudingas kaip disciplina mokyklose: moko jausti ribas, įsivertinti galimybes, racionaliai mąstyti.“

Paklaustas apie piniginius laimėjus V.Vainikonis sako, kad Pasaulio ir Europos pirmenybėse yra tik medaliai, o štai neapmokestinamose ekonominėse zonose vykstančiuose komerciniuose turnyruose prizai ne tokie dideli, kaip, tarkime, lauko tenise: „Daugiausia su partneriu esame pasidalinę po aštuoniasdešimt tūkstančių eurų – ir tai buvo antros vietos laimėjimas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.