EUROLYGA 2023

Ramus austrų miestelis pasigailėjo, kad išskėstomis rankomis priėmė serbų sirgalius – šie sukėlė žiaurias riaušes

„Krems“ klubas, kuriam atstovauja Lietuvos rankininkas Romas Kirveliavičius, atsisakė žaisti Europos taurės turnyro rungtynes su Novi Sado „Vojvodina“ iš Serbijos. Priežastis – „Vojvodina“ sirgalių elgesys per pirmąsias šių komandų rungtynes nedideliame Austrijos mieste Kremse.

Novi Sado „Vojvodina“ iš Serbijos sirgaliai Austrijos miestelyje sukėlė riaušes, muštynes salėje ir už jos ribų.
Novi Sado „Vojvodina“ iš Serbijos sirgaliai Austrijos miestelyje sukėlė riaušes, muštynes salėje ir už jos ribų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 4:12 PM, atnaujinta Dec 7, 2022, 4:14 PM

Praėjusį šeštadienį 25 tūkstančius gyventojų turinčiame Austrijos mieste Kremse prie Dunojaus vyko rankinio Europos taurės trečiojo etapo pirmosios rungtynės. Jose „Krems“ pralaimėjo Novi Sado „Vojvodina“ rankininkams 27:29 (16:14), tačiau po rungtynių Kremso gyventojai aptarinėjo ne įvykius rankinio aikštėje, bet svečių iš Serbijos padarytus nuostolius.

Rūpesčius austrams kėlė apie 70 serbų sporto chuliganų, atvykusių į Kremsą su Novi Sado komanda. Kremso policijos duomenimis, per susidūrimus su serbų „sirgaliais“ buvo sužeisti trys žmonės, tarp jų – vienas policininkas.

Veidus slėpę serbai dar prieš rungtynes ėmė priekabiauti prie vietos sirgalių ir grasino fotografams, kurie norėjo nufotografuoti svečių tribūną.

Įtampa padidėjo prasidėjus rungtynėms, ypač po to, kai teisėjai raudona kortele nubaudė „Vojvodina“ žaidėją Živaną Pešičių, kuris šiurkščiai bandė sustabdyti Romą Kirveliavičių. Vėliau serbams dar labiau įsisiautėjus, teisėjai 23-iąją minutę sustabdė rungtynes.

Jos buvo pratęstos tik tada, kai policija ir arenos apsaugos darbuotojai išvedė iš salės dvi dešimtis aršiausių serbų sirgalių, o Europos rankinio federacijos (EHF) delegatas ir teisėjai pagrasino, kad „Vojvodina“ komandai bus įskaitytas formalus pralaimėjimas.

Iš salės išvesti serbai pabandė patraukti į Kremso centrą, bet policijai pavyko juos sustabdyti ir susodinti į autobusą.

„Krems“ klubo vadovai dėl neramumų kreipėsi į EHF vadovybę, o antradienį paskelbė pranešimą, kuriame pareiškė, kad komanda nevyks žaisti antrųjų rungtynių į Novi Sadą.

„Krems“ klubo valdyba, pasitarusi su mūsų treneriais ir žaidėjais, vieningai nusprendė, kad šeštadienį nežaisime išvykos rungtynių Novi Sade su „Vojvodina“.

Politinį ir rasistinį pobūdį turėjusios žiaurios riaušės, grėsmė viešajam saugumui ir serbų sirgalių provokacijos, sukeltos praėjusį šeštadienį Kremse, Kremso sporto salėje ir kitose miesto vietose, nepaliko mums kitos išeities. Priėmėme „Vojvodina“ ir jos sirgalius išskėstomis rankomis, bet labai nusivylėme.

Taip pat labai nusivylėme dėl to, kad „Vojvodina“ atstovai mums nepranešė apie jos „sirgalių“ nusiteikimą smurtauti per klubo surengtą išvyką į Austriją.

Mūsų manymu, „Vojvodina“ pasielgė itin neatsakingai ir kėlė pavojų mūsų sirgaliams. Darome išvadą, kad mūsų žaidėjams, treneriams ir sirgaliams nebūtų saugūs per rungtynes išvykoje“, – oficialiame pranešime, antradienį paskelbtame vokiečių ir anglų kalbomis, teigė „Krems“ klubas.

„Nenoriu prisiimti atsakomybės, jei kas nors iš mūsų klubo narių nukentės“, – Austrijos leidiniui „Kurier“ sakė Kremso klubo pirmininkas Alexanderis Hofmannas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.